Koe op De Vijfsprong
65 donateurs en leden op jaardag Grondbeheer en BD-Vereniging in Zeewolde

ma 16 jun 2014

Op zaterdag 14 juni hebben 65 donateurs van Stichting Grondbeheer en leden van de BD-Vereniging de Korenbloem, het akkerbouwbedrijf van Piet en Maart in Zeewolde, bezocht. Mensen waren zeer onder de indruk. Het ritje op de kar vond iedereen fantastisch. Er stond nagenoeg nergens onkruid en toen Gerard van Thedinghsweert iedereen op een onkruidje in het pompoenbed wees, ging er een luid gelach op. Piet geeft aan dat ze het onkruid vooral zo zorgvuldig weghalen als langetermijnvisie, omdat er dan elk jaar weer minder onkruid zal komen als het niet uitgezaaid is. Door de GPS-gezaaide velden en zonder onkruid lag het er superstrak bij.

De gastheer en -vrouw hadden de schuur met kratten, mooie stoffen en bloemen omgebouwd tot een soort huiskamer. Het eten was verrukkelijk: appeltaart, Roemeense maanzaadrolcake, walnoottaart/cake en bij de lunch belegde broodjes van de Zonnehoeve, 2 verschillende soepen, en aardbeien en kersen als toet. Bij de borrel sap, bier, wijn, nootjes en kaas.

Het thema was verbinden en verbreden en de deelnemers hebben een reflectie in kleine groepen op de rondleiding gehouden, waarbij ieder moest aangeven waar hij/zij enthousiasme voelde of warm van werd. 's Middags waren er werkgroepen met elk 9 mensen die uitwisselden over eigen initiatieven op het gebied van verbinden en verbreden.

U bent hier