Bloemen op Kraaybeekerhof
Boerenbeleving: een dag op het erf bij de biodynamische boer!

do 3 sep 2015

Bio-tuinderij de Kromme Lepel organiseert 27 september  een Boerenbeleving met picknick, workshops, rondleidingen, muziek en films. Dit alles om meer naamsbekendheid te geven aan de biodynamische landbouw in het algemeen en Stichting Grondbeheer in het bijzonder. De dag begint om 10 uur en duurt tot 16 uur. Entree €10,- per persoon, kinderen tot 12 jaar half geld.

In een huifkar rijd je het erf van Peet en Elza op, daar aangekomen zoek je met vrienden en familie een fijn plekje uit om te picknicken. Je mag je eigen lunch meenemen, maar je kunt ook soep en brood kopen bij de boerderij. Gedurende de dag worden er rondleidingen op het bedrijf gegeven, kun je deelnemen aan diverse workshops waaronder oogsten met Peet, voedingsadvies door een natuurvoedingskundige, voederpotjes en bijenhotels maken en inspirerende filmpjes bekijken over innovatieve boeren in binnen- en buitenland. De dag zal worden afgesloten door samen het wintergraan in te zaaien. Iedereen mag met zijn blote handen het tarwezaad in de vruchtbare bodem strooien. Volgens Peet is deze directe verbondenheid met de aarde, de oorsprong van ons voedsel, een bijzondere ervaring die iedereen een keer moet meemaken.

Tuinderij De Kromme Lepel van Peet en Elza de Krom is een biodynamisch bedrijf; een landbouwvorm waar in Nederland slechts 129 boerenbedrijven toe behoren. Boeren die op deze manier werken, investeren jaren om hun landbouwgrond op natuurlijke wijze gezond en vitaal te maken en dat ook zo te houden, zonder enige vorm van kunstmatige bemesting. Het goede doel waar de opbrengst van de Boerenbeleving naar toe gaat, Stichting Grondbeheer, heeft alles met gezonde grond te maken. Door landbouwgrond van boeren aan te kopen, te beheren en te verpachten aan biodynamische boeren stellen zij de toekomst veilig voor deze vorm van landbouw.

Wanneer: zondag 27 september 2015, van 10-16 uur
Waar: Laageinde 20, Bergen op Zoom
Deelname: €10/ volwassene, €5/ kind. De entree komt ten goede aan het behoud van biodynamische grond in Nederland.
Eten & Drinken: Koffie, thee, ranja gratis.  Soep & brood ter plekke te koop, zelf meenemen mag natuurlijk ook
Aanmelden: We stellen het op prijs als u zich aanmeldt zodat we u gastvrij kunnen ontvangen. Dit kan door een mail te sturen naar info@bdgrondbeheer.nl en aan te geven met hoeveel mensen u denkt te komen.

U bent hier