Tomaatjes bij De Kromme Lepel
Challenge Naoberhoeve500 van start!

wo 27 jun 2018

Om de grond onder de Naoberhoeve volledig vrij te maken en daarmee veilig te stellen voor de toekomst, hebben Stichting Grondbeheer en zorgboerderij De Naoberhoeve een challenge uitgeschreven. Vijf enthousiastelingen met hart voor biodynamische landbouw en daadkracht voor het goede doel spannen de strijd aan om de meeste donateurs en obligatiehouders te werven. BD-Jong is ook vertegenwoordigd in de challenge in de persoon van Martha Bruning.

Het doel is dat elke deelnemer minimaal 10 nieuwe donateurs of obligatiehouders in zijn/haar netwerk werft voor de Naoberhoeve500, de campagne om alle 38 hectare van zorgboerderij de Naoberhoeve vrij te maken van een lening en zo veilig te stellen voor de toekomst. Iedere deelnemer van de challenge, die het doel van 10 nieuwe donateurs of obligatiehouders haalt, krijgt een royaal boodschappenpakket van de Naoberhoeve cadeau. De deelnemer die bij elkaar opgeteld het hoogste bedrag aan donaties + obligatieaankopen werft, wint een Naoberhoeve-grondobligatie ter waarde van 500 euro met een startrente van jaarlijks 1,5%. De challenge eindigt op 14 september. Hoewel de deelnemers hun best gaan doen om te winnen, is hun motivatie het goede doel. Martha: “Door mee te doen wil ik een boost geven aan de BD-sector in Nederland.”

Impuls
Met de challenge worden minimaal 50 nieuwe donateurs en obligatiehouders voor de Naoberhoeve500 geworven. Als de grond onder de Naoberhoeve vrij is, heeft Stichting Grondbeheer de financiële ruimte om het volgende biodynamische bedrijf veilig te stellen voor toekomstige generaties. Meedoen aan deze challenge reikt dus verder dan de Naoberhoeve: het geeft een impuls aan de groei van het biodynamische landbouwareaal in Nederland. Als de challengers hun doel halen, schrijven ze geschiedenis: nog nooit eerder zijn er in zo'n korte tijd zoveel nieuwe donateurs voor vrije grond geworven.

Meer info: www.naoberhoeve500.nl.

U bent hier