Appelbloesem op de Noorderhoeve
Gezocht: ambassadeurs voor Stichting Grondbeheer

vr 30 jan 2015

Ben jij student in de biologisch en/of dynamische sector? En wil jij je communicatievaardigheden ontwikkelen? Dan heeft Stichting Grondbeheer werk (en een gratis training) voor jou!

Vitale landbouwgrond in goede handen over de generaties heen. Dat is waar Stichting Grondbeheer voor staat. Wij maken de grond vrij zodat boeren in harmonie met hun omgeving voedsel kunnen produceren. De aanpak van Stichting Grondbeheer garandeert bodemvruchtbaarheid voor nu en alle generaties na ons. Als spin-off van de biologisch-dynamische landbouwmethode neemt de biodiversiteit en de kwaliteit van onze leefomgeving toe. Stichting Grondbeheer wil zo bijdragen aan de ontwikkeling van een mooie aarde voor mens, dier, plant en natuur.

Het werk van Grondbeheer is urgenter dan ooit. Enerzijds gaat er de komende jaren een grote groep biodynamische boeren en tuinders met pensioen, die geen bedrijfsopvolger in de familie hebben. Anderzijds studeert er een nieuwe groep, enthousiaste boeren en tuinders aan de Warmonderhof af, die geen ouders hebben met een boerenbedrijf. Door het vrij maken van landbouwgrond wil Grondbeheer ervoor zorgen dat de nieuwe generatie het levenswerk van de pensionado’s kan door dragen.

Om in te kunnen spelen op de groeiende vraag naar vrije grond willen wij het aantal donateurs in 2015, het Jaar van de Bodem, verdubbelen. Met meer geld kunnen we ook meer landbouwgrond zeker stellen. Voor het werven van donateurs zijn wij op zoek naar enthousiaste studenten (of andere mensen) die met inbreng van hun eigen netwerk en idealen een bijdrage willen leveren aan de missie van Grondbeheer.

Wij zoeken enthousiaste studenten met:

  • affiniteit met de biodynamische landbouw
  • goede communicatieve vaardigheden en een representatieve manier van optreden
  • daadkracht, passie en een ondernemende geest

Wij bieden:

  • een training waarmee je algemene communicatietechnieken en vaardigheden opdoet, zoals storytelling, verbindende communicatie en positieve actietaal
  • speelruimte om deze nieuwe kennis en vaardigheden te oefenen in de praktijk flexibele werktijden
  • een belastingvrije vrijwilligersvergoeding (maximaal 1500 euro/jaar)

Wil je meer informatie?
Neem dan contact op met Loes van Loenen, fondswerving en communicatie Stichting Grondbeheer, l.vanloenen@bdgrondbeheer.nl, tel. 06-505 25 913 of kijk op www.bdgrondbeheer.nl.

Wil jij graag deel uitmaken van ons ambassadeursteam?

Stuur dan een reactie bestaande uit motivatie en curriculum vitae naar: l.vanloenen@bdgrondbeheer.nl. De communicatietrainingen vinden plaats tussen februari en september.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

U bent hier