Sla op de Noorderhoeve
Jaardag BD Grondbeheer & BD-Vereniging

za 3 jul 13:15 uur t/m 17:00 uur

Land en Boschzigt | Leeuwenlaan 34 | 1243 KB 's Graveland

Land en Boschzigt is vanaf station Weesp en Hilversum goed bereikbaar. De bussen rijden 2x per uur en stoppen vlakbij de entree; station Hilversum heeft relatief veel OV-fietsen.

Vanwege de corona-maatregelen vindt het gehele programma buiten plaats in groepen van maximaal 20 personen. Neem bij slecht weer zelf een paraplu en regenkleding mee.

Picknicken in tuin en boomgaard op eigen gelegenheid.
Land en Boschzigt is gezegend met een uitstekende horeca. Bij uw aanmelding van de jaardag kunt u een picknick-tas à € 13,50 euro per persoon bestellen. Deze tasjes staan vanaf 12 uur voor u klaar. Neem zelf een picknickkleed mee en strijk neer met een heerlijke vegetarische of vegan lunch op het gras of onder de appel- en perenbomen.

Middagprogramma | Thema: boer – burger
In groepen van maximaal 20 personen krijgt u een rondleiding langs alle biodynamische kenmerken van Land en Boschzigt. Onderweg zijn er drie stops met een inhoudelijk en interactief verhaal. De middag eindigt in de wijngaard met een sapje en hartig hapje.

1) Geschiedenis van Land en Boschzigt | door Land en Boschzigt
De oudste biodynamische tuinderij van Nederland is sinds haar oprichting in 1947 een mensenplek. Vele handen hebben hier het landschap, de grond en gebouwen gevormd en bezield. De tuinders vertellen welke rol zij hebben gespeeld of gaan spelen in samenspel met zelfsoogsters en de grote groep vrijwilligers.

2) Op grond van de toekomst | door BD Grondbeheer
Biodynamische bedrijven – zoals Land en Boschzigt – zijn gastvrije oases in het groen waar iedereen welkom is om op adem te komen of juist de handen uit de mouwen te steken. Bestuursleden van BD Grondbeheer vertellen hoe we deze vitale grond kunnen vrijmaken en veiligstellen voor de toekomst; dat gaan we doen voor én met de gemeenschap.

3) Boeren en burgers | door de BD-Vereniging
Land en Boschzigt is een inspirerend voorbeeld hoe burgers een actieve rol kunnen spelen bij het tot groei en bloei brengen van een landbouwbedrijf. We kijken ook naar andere mooie (nieuwe) initiatieven en gaan in gesprek hoe we de band tussen boeren en burgers kunnen versterken.

Aanmelden is verplicht i.v.m. de corona-maatregelen:
Deelname aan de Jaardag is gratis. Er is een beperkt aantal deelnemers mogelijk dus meld u tijdig aan via: www.bdvereniging.nl/jaardag; hier kunt u ook de picknick-tassen bestellen en direct afrekenen.

U bent hier