Tuin op de Hondspol
Lancering eeuwigdurende obligaties aan toonder

vr 24 jun 2016

Vanavond 24 juni a.s. start Stichting Grondbeheer met de uitgifte van eeuwigdurende obligaties aan toonder. Het is een nieuw financieel product waarmee de stichting meer slagkracht wil krijgen om landbouwgrond beschikbaar te stellen voor biodynamische boeren en tuinders. De obligaties zijn voor investeerders een verantwoorde belegging in groen met een laag risico.

De vraag naar biodynamische voeding heeft een hoge vlucht genomen en op de Warmonderhof, de opleiding voor biodynamische landbouw, studeert een groeiend aantal boeren en tuinders af. Met het toenemend bewustzijn van de consument en de duurzame ambities van agrarische ondernemers neemt ook de vraag naar biodynamische landbouwgrond sterk toe. Stichting Grondbeheer heeft hierin een taak: zorgen dat die landbouwgrond beschikbaar komt. Tot nu toe kocht ze de hectares aan met schenkgelden en legaten. Landbouwgrond is echter extreem duur. Hierdoor groeit de stichting te langzaam om aan de vraag te voldoen. Het werven van schenkgelden blijft onverminderd urgent. Om meer slagkracht te krijgen, heeft de stichting nu een nieuw financieel product ontwikkeld: eeuwigdurende obligaties aan toonder. Met dit product wil ze investeerders aantrekken die hun kapitaal werkzaam willen maken voor een betere wereld.

Maatschappelijke meerwaarde
In beginsel geeft Stichting Grondbeheer 4999 eeuwigdurende obligaties aan toonder uit met een waarde van elk € 500,- per stuk. De aanvangsrente is 1,5% per jaar en kan via indexering oplopen tot maximaal 4%. Het betreft hier eeuwigdurende obligaties. Dat betekent dat Stichting Grondbeheer de obligatielening niet aflost. Naast de rente hebben de eeuwigdurende obligaties bovenal een maatschappelijke meerwaarde. Met de investering zorgen de obligatiehouders samen met Stichting Grondbeheer voor het behoud en de ontwikkeling van biodynamische landbouwgrond. Vruchtbare landbouwgrond die de voorziening van kwalitatief hoogwaardige voedsel voor huidige en alle volgende generaties mogelijk maakt.

De lancering van de obligaties vindt plaats op vrijdagavond 24 juni van 20 tot 22 uur op zorgboerderij de Hondspol, Gooyersdijk 18b, Driebergen-Rijsenbrug. Iedereen is welkom!

Meer info: kijk op www.bdgrondbeheer.nl/obligaties.
Hier kunt u ook de prospectus downloaden.

U bent hier