Gemengd bedrijf bij De Kromme Lepel
Lenteactie: bloemetjes voor de bijtjes

vr 21 mrt 2014

Lente! De natuur maakt zich op om weer tot groei en bloei te komen. De boeren en tuinders bewegen mee met de natuur en zijn ook gestart met de voorbereidingen van het nieuwe oogstseizoen. Deze eerste lentedag is dan ook een toepasselijk moment om even stil te staan bij de oorsprong van ons voedsel. De bodem is natuurlijk de basis. Toch is vruchtbare landbouwgrond niet genoeg om te kunnen oogsten: 75% van onze voedselgewassen is namelijk afhankelijk van bestuiving. De bijen spelen daarin een sleutelrol. Het voedsel dat op je bord ligt, is dus verbonden met de bodem & de bijen. De laatste jaren neemt het aantal bijen zorgwekkend af. Twee belangrijke oorzaken: het gebruik van landbouwgif & een tekort aan bloeiende planten.

Triple B lenteactie!
Om de bijen te helpen, zijn er meer bio(dynamische) hectares & meer bloeiende planten nodig. Daarom heeft Stichting Grondbeheer samen met zaadbedrijf De Bolster een win-win-win (Triple B) lenteactie in het leven geroepen: schenk (minimaal 6,25 euro) voor biodynamische Bodem & krijg een zakje Bloemenzaad voor de Bijen cadeau. Zaai de bloemen in je tuin, op het balkon of langs de openbare weg. Direct meedoen met de lenteactie kan via deze link.

Eenmalig schenken, eeuwig plezier!
De donaties van de lenteactie komen ten goede aan vrije grond voor Landgoed Kraaybeekerhof. Voor een eenmalige schenking van 6,25 euro maakt u voor altijd een kwart vierkante meter biodynamische landbouwgrond vrij. Doneer via deze link.

U bent hier