Koe op De Vijfsprong
Manfred van Doorn nieuw bestuurslid Stichting Grondbeheer

wo 1 mrt 2017

Per 1 maart is leiderschapstrainer en auteur Manfred van Doorn aangetreden als lid van de Raad van Bestuur van Stichting Grondbeheer. Zijn kwaliteiten als spreker, verbinder en inspirator zal hij gaan inzetten om een impuls te geven aan de groei van het areaal biodynamische landbouwgrond en daarmee een impuls aan het herstel van dierenwelzijn, biodiversiteit, landschap en klimaat.

Portefeuille communicatie

De vraag naar gezonde voeding en daarmee de vraag naar biodynamische landbouwgrond heeft een hoge vlucht genomen. Op de wachtlijst van Stichting Grondbeheer staan circa twintig biodynamische boeren en tuinders die op zoek zijn naar landbouwgrond waarop zij voedsel kunnen produceren en tegelijkertijd de natuurlijke balans van grond en omgeving kunnen opbouwen en herstellen. Stichting Grondbeheer wil al deze agrarische ondernemers – en daarmee de maatschappij – van dienst zijn en zorgen dat die grond op de korte termijn beschikbaar komt. Om de groei van het areaal vrije grond te versnellen, heeft Grondbeheer dan ook afgelopen jaar een nieuw financieel product ontwikkeld: eeuwigdurende obligaties aan toonder. De obligaties worden door zowel particulieren als fondsen gewaardeerd en aangekocht maar de bekendheid van het product is nog te klein. “Met het aantrekken van Manfred van Doorn voor de portefeuille communicatie hebben we de expertise aan boord gehaald om de urgentie van vrije grond bij een breed publiek bekend te maken,” aldus voorzitter Kees van Biert. “Bovendien is Manfred vertrouwd met de antroposofie en sociale driegeleding en ervaar ik bij hem een sterke verbinding met de tijdgeest. Daarmee is hij bij uitstek in staat om een verbredingsslag te maken met behoud van inhoud en diepgang en met respect voor ons oorspronkelijke gedachtegoed en de biodynamische landbouw.”

Achtergrond

Manfred van Doorn is een zin- en richtinggever en helpt mensen bij het maken van hun eigen levensverhaal. Je vrij voelen, verbonden zijn met het grotere geheel en je verantwoordelijkheid pakken voor dat wat je overkomt zijn thema’s waar hij met mensen en organisaties aan werkt. Met zijn nieuwe bestuursfunctie neemt hijzelf de verantwoordelijkheid voor een vraag die op zijn eigen levenspad kwam: het verhaal en de noodzaak van vrije grond wereldkundig maken. Van Doorn is oprichter en directeur van Double Healix, een trainingsbureau voor het upcyclen van leiderschap. Double Healix onderscheidt zich met recreatieve trainingen en lezingen waarbij ze gebruik maakt van filmbeelden. Deze expertise zal Van Doorn ook voor Stichting Grondbeheer inzetten door een recreatieve lezing te ontwikkelen over de gewenste toekomst, waarin hij de urgentie van vrije grond met filmbeelden beleefbaar maakt. “Ik houd van het woord recreëren,” aldus Van Doorn. “Het betekent: opnieuw maken. Door mensen goed te vermaken, komen ze met een nieuwe mindset uit de lezing.”

Meer info: www.doublehealix.com

U bent hier