Nieuws en Agenda

Nieuws

di 19 okt 2021 - 

Op zaterdag 9 oktober heeft Farm Brothers samen met Stichting BD-Grondbeheer op de Naoberhoeve een stuk grond ingezaaid. Dit gebeurde in het kader van het evenement Toekomst Zaaien, wat op meerdere locaties door het hele land plaatsvond.

Lees verder...
do 23 sep 2021 - 

Het areaal biodynamische landbouw is het afgelopen jaar met 11% gestegen tot 8730 hectare. Dat is 11% van het totale biologisch areaal in Nederland. Het aantal biodynamische bedrijven in Nederland (inclusief omschakelende bedrijven) nam toe van 143 naar 152.

Lees verder...
di 6 jul 2021 - 

Zaterdag 3 juli was de gezamenlijke Jaardag van de BD Vereniging en BD Grondbeheer. Het thema: Burger-Boer-initiatieven. Ruim 120 biodynamische boeren en tuinders uit het land kwamen bijeen in ’s Graveland bij tuinderij Land en Boschzigt.

Lees verder...
vr 2 jul 2021 - 

Gistermiddag overhandigde Herman Wijffels (oud-informateur) het Samen voor Grond Manifest aan de Tweede Kamer en verzamelden tientallen grootouders en kleinkinderen op het Plein in Den Haag om aandacht te vragen voor het belang van vitale bodems en biodiversiteit.

Lees verder...
do 24 jun 2021 - 

Ruim 700 investeerders leggen 7,2 miljoen euro bij elkaar en kopen daarmee 93 ha landbouwgrond voor de transitie naar een volhoudbare voedselproductie, een gezondere bodem en meer biodiversiteit.

Lees verder...
vr 2 apr 2021 - 

Ruim 170 organisaties bestaande uit veranderaars, boerenorganisaties en natuur- en milieuorganisaties roepen de nieuwe Tweede Kamer op om een toekomstbestendige grondstrategie hoog op de politieke agenda te zetten. In het Samen voor Grond Manifest, dat ook door 1.500 betrokken burgers is ond

Lees verder...
wo 24 mrt 2021 - 

Driebergen 24 maart 2021 - Twee maanden na de lancering van de nieuwe beweging Aardpeer, samen voor grond, hebben 74 agrarische ondernemers en voedselinitiatieven zich kandidaat gesteld om 'Aardpeer boer' te worden.

Lees verder...
ma 22 mrt 2021 - 

Het is lente! 21 ouders en hun 21 baby’s vragen op 21 maart 2021 aandacht voor een vruchtbare bodem voor onze toekomstige generaties. 

Lees verder...
di 9 feb 2021 - 

De nieuwe beweging Aardpeer, samen voor grond, brengt deze maand in kaart welke natuurvriendelijke boeren en tuinders (in spé) landbouwgrond nodig hebben om een nieuw boerenbedrijf te starten of om een bestaand bedrijf uit te breiden of om te schakelen.

Lees verder...
ma 8 feb 2021 - 

Met de opbrengst uit de 'samen voor grond' obligaties gaat BD Grondbeheer binnenkort nieuwe gronden verwerven.

Lees verder...
wo 27 jan 2021 - 

Stichting BD Grondbeheer lanceert een obligatielening van 15 miljoen euro om landbouwgrond aan te kopen en in passende pacht uit te geven aan natuurvriendelijke boeren. De obligaties zijn 500 euro per stuk en hebben een looptijd van 5 en 10 jaar.

Lees verder...
ma 18 jan 2021 - 

Het is zover: op 27 januari a.s. lanceren we de beweging Aardpeer, samen voor grond! Iedereen die dat wil, kan zich aansluiten bij Aardpeer. Wij Aardperen gaan met ideeën, initiatieven en investeringen de transitie naar een natuurvriendelijk landbouw- en voedselsysteem aanjagen.

Lees verder...
vr 6 nov 2020 - 

Deze week heeft een eerste groep organisaties de oprichtingsakte ondertekend van de Coöperatie Kraaybeekerhof. Hiermee is een grote impuls gegeven aan een duurzame toekomst voor het landgoed en een versteviging van het biodynamische karakter.

Lees verder...
za 31 okt 2020 - 

Het webinar, georganiseerd door Stichting BD Grondbeheer en de BD Vereniging, vond plaats op donderdagavond 29 oktober van 20.00 tot 21.15 uur. Het was een online alternatief voor onze jaardag, die als fysieke ontmoeting dit jaar niet kon doorgaan.

Lees verder...
do 29 okt 2020 - 

Op donderdagavond 29 oktober geeft BD Grondbeheer i.s.m. de BD-Vereniging, Urtica de Vijfsprong en de AViN een webinar over de continuïteit & vitaliteit van biodynamische landbouwgrond.

Lees verder...
wo 14 okt 2020 - 

Als alternatief voor onze jaardag, die afgelopen juni niet kon doorgaan, nodigen BD Grondbeheer en de BD-Vereniging u uit voor twee bijzondere ervaringen:

Lees verder...
wo 23 sep 2020 - 

De Demeter Monitor 2019/2020, een samenwerking van Stichting Demeter, BD Grondbeheer, BD-Vereniging, Warmonderhof en Kraaybeekerhof, meldt dat het biodynamische areaal van 2015-2019 met 25% is gegroeid naar 7852 hectare.

Lees verder...
vr 4 sep 2020 - 

Deze week heeft BD Grondbeheer twee percelen in erfpacht uitgegeven. Het ene erfpachtcontract is voor Ties en Esther Betjes, de nieuwe ondernemers voor fruitboomkwekerij De Vrolijke Noot in Wapserveen.

Lees verder...
ma 29 jun 2020 - 

Krachtenbundeling maakt aankoop van meer gronden voor biodynamische landbouw mogelijk. | Stichting BD Grondbeheer en Stichting Loverendale zijn 26 juni 2020 gefuseerd.

Lees verder...
di 26 mei 2020 - 

Medio mei heeft Stichting BD Grondbeheer de koopakte getekend van 28 hectare en deze in erfpacht uitgegeven aan biodynamisch melkveehouder Jaring Brunia in het Friese dorp Raerd. Deze grond is cruciaal om het natuurinclusieve kringloopbedrijf Boer Brunia sociaal-economische stabiliteit te geven.

Lees verder...
wo 22 apr 2020 - 

Afgelopen december ontvingen medewerkers en cliënten van Urtica de Vijfsprong 6 keuzebonnen á 20 euro in het kerstpakket. Ze konden daarmee kiezen uit boodschappen, een taart, knipbeurt bij de kapper, een geschenk van de Wikkelfee, een bioscoopbon of dus een schenking aan vrije grond.

Lees verder...
do 12 mrt 2020 - 

Stichting BD Grondbeheer heeft de koopakte getekend voor 14 hectare landbouwgrond voor biologisch melkveebedrijf Hoeve Gaastzigt in het Friese dorp Rotstergaast.

Lees verder...
di 14 jan 2020 - 

De Vrije School Den Haag heeft vandaag een donatie van €900,- geschonken aan Stichting Grondbeheer. Het geld is opgehaald via hun jaarlijkse Bazar, een grote najaarsmarkt die eind vorig jaar in de school werd gehouden. 

Lees verder...
do 2 jan 2020 - 

In december ontving Stichting Grondbeheer een donatie van 400 euro met daarbij een bijzonder verhaal. Ter viering van haar 50ste verjaardag liet Christine Koersen voor vrienden, familie en collega's de documentaire 'The biggest little farm' in 'haar' Texelse bios draaien.

Lees verder...
vr 6 dec 2019 - 

Op 11 november - de dag dat de bewoners en medewerkers van Urtica de Vijfsprong met elkaar Sint Maarten vierden - heeft Zorgstichting Urtica een uniek gebaar gemaakt: haar eigendom van 1,2 hectare heeft ze geschonken aan Stichting Grondbeheer.

Lees verder...
vr 6 dec 2019 - 

Bent u op zoek naar een cadeau van (w)aarde voor onder de kerstboom of voor in een kerstpakket?

Lees verder...
wo 4 dec 2019 - 

De Wilhelminahoeve is een biologisch-dynamisch akkerbouw- en veebedrijf aan de Lageweg 12 in St. Philipsland. Het betreft een erf van circa 1,0 hectare met daarop een bedrijfswoning, traditionele Zeeuwse landbouwschuur (met aangebouwde potstal) en twee opslagschuren.

Lees verder...
do 3 okt 2019 - 

Vandaag heeft Stichting Grondbeheer de koopakte getekend van circa 12 hectare en een boerderij gelegen in Weert. De landbouwgrond en gebouwen worden in erfpacht uitgegeven aan Coöperatie Herenboeren Land van Weert.

Lees verder...
za 28 sep 2019 - 

In een wereld van klimaatcrisis en breakdown van eco-sytemen, groeiende economische ongelijkheid en verarming van cultuur is een nieuwe economie aan het ontstaan. Eigendomsrechten kunnen de kwaliteit van Earth Trusteeship krijgen.

Lees verder...
do 26 sep 2019 - 

Het biodynamische areaal in Nederland blijft toenemen, mede onder invloed van de toenemende vraag naar Demeter producten uit Duitsland. In 2018 steeg het oppervlak met 9% naar 7581 hectare. Dat is ruim 10% van het totale biologische areaal en 0,4% van het totale landbouwareaal in Nederland.

Lees verder...
di 17 sep 2019 - 

Hoe blijft de aarde een vitaal geschenk voor alle kinderen die vandaag en morgen worden geboren? We laten er verteltheater op los en geven op die vraag een hoopvol én haalbaar antwoord. De verhalen worden omlijst door cellomuziek en een kleurrijk decor.

Lees verder...
do 15 aug 2019 - 

Luister naar onze held Teyler van Farm Brothers in BNR Zaken Doen (vanaf minuut 51 tot 103). Bij aankoop van elk pakje koekjes van Farm Brothers maakt Farm Brothers een stukje grond ter grootte van een koekje vrij door 0,5% van hun omzet te schenken aan Stichting Grondbeheer. 

Lees verder...
ma 29 jul 2019 - 

Stichting Grondbeheer heeft de koopakte getekend van 13,5 hectare landbouwgrond voor Urtica de Vijfsprong. In 1992 verwierf Grondbeheer al 3 hectare voor deze biodynamische zorgboerderij in Vorden. De nieuwe hectares geeft Urtica de Vijfsprong meer stabiliteit voor de toekomst.

Lees verder...
di 23 apr 2019 - 

Op tweede Paasdag is de actie 'Toekomst geven aan de grond' op Landgoed Kraaybeekerhof afgetrapt door bd-melkveehouder David Borghouts, pachter en donateur van Stichting Grondbeheer. David boert zelf op vrije grond op de Noorderhoeve in Schoorl.

Lees verder...
vr 7 sep 2018 - 

Extreem droge zomer in Europa, verwoestende overstromingen in India, oceanen die plastic op de stranden spugen. Moeder Aarde geeft het signaal dat zij niet langer misbruikt wil worden.

Lees verder...
di 21 aug 2018 - 

Klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en uitputting van landbouwgrond – de uitdagingen van deze tijd – bieden ook een kans voor persoonlijke ontwikkeling.

Lees verder...
di 21 aug 2018 - 

Klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en uitputting van landbouwgrond – de uitdagingen van deze tijd – bieden ook een kans voor persoonlijke ontwikkeling.

Lees verder...
di 14 aug 2018 - 

De zaadtelers René Groenen en Gineke de Graaf van de Groenen Hof hebben hun droom om biodynamische zaadteelt en -veredeling een grotere plek te geven in samenwerking met Coöperatie Odin kunnen verwezenlijken.

Lees verder...
wo 18 jul 2018 - 

De lezing die onze bestuurder Manfred van Doorn op de Jaardag 2018 in Driebergen heeft gegeven, staat hier online. Fijn om terug te kijken voor de mensen die 'm al gezien hebben.

Lees verder...
wo 11 jul 2018 - 


Bent u lid van de ANWB? Dan kunt u meebepalen waar het ANWB-fonds zijn geld aan schenkt. Onze tip: breng uw stem uit op de toegankelijke plantenkas van Landgoed Kraaybeekerhof. Dat is een mooie combinatie van historie koesteren & biodynamische landbouw stimuleren!!

Lees verder...
wo 27 jun 2018 - 

Klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en uitputting van landbouwgrond – de uitdagingen van deze tijd – bieden ook een kans voor persoonlijke ontwikkeling.

Lees verder...
wo 6 jun 2018 - 

Klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en uitputting van landbouwgrond – de uitdagingen van deze tijd – bieden ook een kans voor persoonlijke ontwikkeling.

Lees verder...
di 5 jun 2018 - 

Per 1 juni is Ronald van der Giessen de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Grondbeheer.

Lees verder...
do 3 mei 2018 - 

Klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en uitputting van landbouwgrond – de uitdagingen van deze tijd – bieden ook een kans voor persoonlijke ontwikkeling.

Lees verder...
vr 20 apr 2018 - 

Per 1 april heeft Severijn Velmans zijn bestuurstaken bij Stichting Grondbeheer overgedragen aan Tom Waller. Klik hier voor meer info.

Lees verder...
wo 28 mrt 2018 - 

Klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en uitputting van landbouwgrond – de uitdagingen van deze tijd – bieden ook een kans voor persoonlijke ontwikkeling.

Lees verder...
do 22 mrt 2018 - 

Onder de titel 'De aarde is van iedereen' brengt Stichting Grondbeheer i.s.m.

Lees verder...
wo 21 mrt 2018 - 

Deze week heeft Stichting Grondbeheer de koopakte getekend voor 1,5 hectare landbouwgrond van de Zonnehorst in Punthorst. Hiermee is de biodynamische tuinderij uitgebreid naar 10 hectare cultuur- en natuurgrond.

Lees verder...
di 6 mrt 2018 - 

Wij ontvingen het droevige bericht dat onze voorzitter van de Raad van Toezicht, Max Rutgers van Rozenburg, onverwachts is overleden.

Lees verder...

Pagina's

U bent hier