Sla op de Noorderhoeve
Nog 3 voorstellingen van 'De aarde is van iedereen' in Bloemendaal, Alkmaar en Rotterdam

di 17 sep 2019

Hoe blijft de aarde een vitaal geschenk voor alle kinderen die vandaag en morgen worden geboren? We laten er verteltheater op los en geven op die vraag een hoopvol én haalbaar antwoord. De verhalen worden omlijst door cellomuziek en een kleurrijk decor.

Stelt je eens voor: een levendig landschap met vruchtbare akkers, koeien in de wei, weelderige bomen en kleurrijke bloemen. Een landschap waar vogels kwetteren, insecten zoemen, het slootwater en de lucht schoon zijn. Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Op een biodynamische boerderij is dit gewoon de dagelijkse praktijk. Intuïtief weet je: zo hoort het te zijn, zo leren we het aan onze kinderen.

Deze ontroerende voorstelling is het initiatief van verhalenvertelster en grootmoeder Marjan Boontjes. De levenslust van haar kleinkinderen spoorde haar aan om op zoek te gaan naar oplossingen voor een vitale en vruchtbare aarde. Als student had zij de toespraak van opperhoofd Seattle aan de muur hangen. Zijn liefdevolle woorden over Moeder Aarde vond Marjan anno nu terug in het werk van Stichting Grondbeheer. In deze performance brengt Marjan de oer-toespraak van Seattle samen met het ervaringsverhaal van David Borghouts, biodynamische boer op de Noorderhoeve in Schoorl. Een actuele voorstelling die niet alleen stof tot nadenken geeft maar ook handelingsperspectief.

Speellijst:

  • Zondag 29 september om 15 uur in De Vertelschuur, Krullenlaan 3, Bloemendaal; Seattle door verhalenvertelster Taletta Bierens; entree: 10 euro.
  • Donderdag 3 oktober om 19:30 uur in Remonstrantse kerk, Fnidsen 37, Alkmaar; Seattle door soefie Annemiek Bouman; entree: 5 euro.
  • Zondag 13 oktober om 11:45 uur in de Michaëlkerk, Lumeystraat 35, Rotterdam; Seattle door priester Karel Jan Tolsma; entree: vrijwillige bijdrage.

Duur voorstelling: 60 minuten + gelegenheid tot napraten.
Een voorstelling voor volwassenen; kinderen van 12+ welkom.
Meer info & reserveren: marjan@dewisseling.nl

U bent hier