Grasland is niet alleen voor de koeien!
Performance De aarde is van iedereen

do 22 mrt 2018

Onder de titel 'De aarde is van iedereen' brengt Stichting Grondbeheer i.s.m. Verteltheater de Wisseling vanaf september 2018 een professionele storytelling voorstelling op de planken om mensen bekend en enthousiast te maken voor de herstellende kracht van vrije grond en biodynamische landbouw. De performance is een artistieke oproep om in actie te komen voor de aarde.

Stel je eens voor: een levendig landschap met vruchtbare akkers, weelderige bomen en kleurrijke bloemen waar vogels kwetteren, insecten zoemen, het slootwater en de lucht schoon en fris zijn en waar gezond voedsel wordt geproduceerd. Op een biodynamische boerderij is dat de dagelijkse praktijk. Het beschikbaar stellen van vrije landbouwgrond voor biodynamische boeren en tuinders, wat Stichting Grondbeheer doet, is dan ook een structurele oplossing voor de huidige milieu- en klimaatcrises waar we vandaag de dag mee geconfronteerd worden.

Met de persoonlijke verhalen van een biodynamische boer en een oma die vertelt over de levenszin van haar kleinkinderen, aangevuld met de bezielde oer-toespraak van indianenopperhoofd Seattle over het bezitten van grond, willen we mensen laten ervaren dat we via de innerlijke weg van dankbaarheid de toekomst van de aarde in eigen hand kunnen nemen.

De eerste voorstellingen vinden plaats op zaterdag 29 en zondag 30 september bij de Fruittuinen van West in Amsterdam; op beide dagen zijn er voorstellingen om 11:30 uur en 14:30 uur. Zodra de gehele speellijst klaar is, publiceren we deze hier op de website. De voorstelling komt tot stand met bijdragen van fondsen, waaronder de Iona Stichting.

U bent hier