Kapucijners op de Hondspol
Toekomst Zaaien op de Naoberhoeve met Farm Brohters

za 9 okt 12:30 uur t/m 15:30 uur

Op zaterdag 9 oktober gaan Naoberhoeve en Farm Brothers samen Toekomst Zaaien. Iedereen is welkom om mee te doen. Met de hand zaaien is een intense en bijzondere ervaring voor jong en oud.

Voordat we met elkaar gaan zaaien, is er een dynamische lezing over het wonder van kiemkrachtig zaad en vruchtbare aarde. Gerlof Pronk, biodynamisch boer van de Naoberhoeve, zal vertellen hoe een vruchtbare bodem en een rijke biodiversiteit de basis vormen voor veerkrachtige landbouw en gezonde voeding. Vervolgens vertelt Herman Insinger, initiatiefnemer en ondernemer van Farm Brothers, waarom zij met koekjes van biologisch geteelde oergranen een bodemrevolutie voor een leefbare planeet op gang willen brengen. David Borghouts zal namens BD Grondbeheer vertellen hoe we met vereende schenkkracht onze landbouwgrond kunnen veiligstellen voor de toekomst.

Vanaf 12:30 uur ontvangen wij u graag met een soepje & hartig hapje en natuurlijk koffie of thee met Farm Brothers koekjes. De lezing begint om 13 uur.
De lezing & lunch zijn gratis; i.v.m. de voorbereidingen wel graag van tevoren aanmelden via: a.steenbruggen@bdgrondbeheer.nl.

We gaan wintergraan zaaien!

Om 14 uur start het Toekomst Zaaien. De Naoberhoeve heeft gekozen voor wintergraan. Dit gewas beschermt namelijk de bodemstructuur en het bodemleven tegen de barre weersomstandigheden in de winter. In een lange rij lopen we over de akker en werpen gezamenlijk het wintergraan in de aarde. Komt u niet naar de lunch en lezing maar wel zaaien? Meld u dan aan via: www.toekomstzaaien.nl

Doneer € 6,- voor 1 m2 grond & ontvang een pak Farm Brothers koekjes

Toekomst Zaaien is een gratis activiteit. Wilt u toch iets bijdragen? Help dan mee om de landbouwgrond van de Naoberhoeve veilig te stellen voor de toekomst. Met elke donatie van 6 euro kan BD Grondbeheer een vierkante meter grond veiligstellen én u ontvangt een pak koekjes van Farm Brothers cadeau ter waarde van 3 euro.

Achtergrond Toekomst Zaaien

Toekomst Zaaien is een internationale activiteit. Het is vijftien jaar geleden van start gegaan in Zwitserland om aandacht te vragen voor de bron van ons voedsel: de zaden. Door monopolisering van de zadenhandel verdwijnen oude rassen en daarmee unieke eigenschappen.

Naoberhoeve, Pesserweg 4, 7932 PC Echten, www.naoberhoeve.nl.
Meer info over Farm Brothers: www.farmbrothers.com.

– – –

Toekomst Zaaien wordt georganiseerd door Stichting Demeter i.s.m. de BD-Vereniging, Stichting Zaadgoed en Stichting BD Grondbeheer. Kijk voor meer info op www.toekomstzaaien.nl.

U bent hier