Sla op de Noorderhoeve
Toekomstdag op 26 oktober in Den Haag: 'Grondbeginselen voor een nieuwe economie'

za 28 sep 2019

In een wereld van klimaatcrisis en breakdown van eco-sytemen, groeiende economische ongelijkheid en verarming van cultuur is een nieuwe economie aan het ontstaan. Eigendomsrechten kunnen de kwaliteit van Earth Trusteeship krijgen. Dat wil zeggen: iedere wereldburger heeft gelijke rechten en plichten om de Aarde te beheren voor het welzijn van toekomstige generaties. Dan komt wereldwijd grond weer binnen het bereik van jonge boeren die door regeneratieve landbouw de Aarde genezen en gezond voedsel produceren.

Aan Earth Trusteeship als vernieuwend element van internationaal recht wordt al gewerkt. De “Hague Principles” werden gelanceerd in het Vredespaleis. Concreet kan Earth Trusteeship vooral worden waargemaakt door sociaal ondernemerschap in de gebieden landschapsherstel, duurzame voedingssystemen, regenerarieve stadsontwikkeling, leiderschap, sociale kunst en zorg. Samenwerking is nodig om culturele verschillen, stakeholder-posities, economische belangen en sociale stellingnames te overbruggen.

Kom hierover meepraten op zaterdag 26 oktober tijdens de toekomstdag ‘Grondbeginselen voor een nieuwe economie’ in het Vreedehuis in Den Haag, kijk hier voor het programma.

U bent hier