Gemengd bedrijf op de Noorderhoeve
Toekomstdag sociaal ondernemen in Elisabeth Vreedehuis Den Haag

za 26 okt 10:00 uur t/m 16:30 uur

Toekomsdag sociaal ondernemen: grond-beginselen voor een nieuwe economie, op zaterdag 26 oktober in het Elisabeth Vreedehuis te Den Haag.

Het initiatief voor deze dag wordt ingegeven door een gevoel van uiterste urgentie. Wij denken dat zeer verschillende vormen van sociaal ondernemen een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de oplossingen die vooral liggen in het herdefinieren van de verhouding tussen mensheid en Natuur. Dat Earth Trusteeship daarvoor een brede modus biedt, is inmiddels duidelijk geworden in verschillende internationale bijeenkomsten en we willen nu in de Nederlandse context verder onderzoeken hoe we in dit perspectief verder kunnen.

Na een opening (Imre Ploeg, Jansje Fluegge, Hans gan Willenswaard) zal er een panel discussie zijn van 5 x 15 minuten met Alide Roerink, Volkert Engelsman, Kees van Biert, Henry Mentink en Marieke Vingerhoets. Dit panel en het na de pauze volgende gesprek zal geleid worden door Danny Vader en Helene van Engelen.

Na de simpele lunch volgt een World Cafe sessie van 3 rondes van 30 minuten waaraan alle panellisten worden uitgenodigd deel te nemen, aangevuld met gesprekspartners die geen zitting hadden in het panel zoals Rembrandt Zegers en Bert de Graaff. Het World Cafe zal worden geleid door Marieke en Jansje. Tot slot volgt een artistieke World Cafe rapportage sessie "toekomstblik" waaraan Imre Ploeg van de TURN Club vorm zal geven (nog te bevestigen).

Wij hopen dat de toekomsdag zal resulteren in nieuwe vormen van samenwerking tussen een grote verscheidenheid aan personen en organisatie. Die samenwerking is urgent.

Kijk hier voor de flyer van de dag.

U bent hier