Gemengd bedrijf op de Noorderhoeve
Verteltheater 'De aarde is van iedereen' in De Blinkerd Schoorl

wo 5 jun 16:00 uur t/m 17:00 uur

Hoe blijft de aarde een vitaal geschenk voor alle kinderen die vandaag en morgen worden geboren? We laten er verteltheater op los en geven op die vraag een hoopvol én haalbaar antwoord. De verhalen worden omlijst door cellomuziek en een kleurrijk decor.

Grootmoeder, boer en opperhoofd
Stelt je eens voor: een levendig landschap met vruchtbare akkers, koeien in de wei, weelderige bomen en kleurrijke bloemen. Een landschap waar vogels kwetteren, insecten zoemen, het slootwater en de lucht schoon zijn. Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Op een biodynamische boerderij is dit de dagelijkse praktijk. Intuïtief weet je: zo hoort het te zijn, zo leren we het aan onze kinderen. Deze ontroerende voorstelling brengt intuïtie en realiteit bij elkaar. Een grootmoeder en een boer vertellen hun verhalen. Ze leggen hun oor te luisteren bij een wijze indiaan. Hij weet nog dat je bij je geboorte de aarde cadeau krijgt.

Kleinkinderen
De performance is een initiatief van verhalenvertelster en grootmoeder Marjan Boontjes. De levenslust van haar kleinkinderen spoorde haar aan om op zoek te gaan naar oplossingen voor een vitale en vruchtbare aarde. Als student had zij de toespraak van opperhoofd Seattle aan de muur hangen. Zijn liefdevolle woorden over Moeder Aarde vond Marjan anno nu terug in het werk van Stichting Grondbeheer. In deze performance brengt Marjan de oer-toespraak van Seattle samen met het ervaringsverhaal van David Borghouts, biodynamische boer op de Noorderhoeve in Schoorl. Een actuele voorstelling die niet alleen stof tot nadenken geeft maar ook handelingsperspectief.

SPEELLIJST

  • Zondag 3 maart van 12 tot 13 uur | Christengemeenschap, Andrieskerk, A.J. Ernststraat 869, Amsterdam; Seattle door de priester Marianne de Nooij.
  • Zondag 10 maart van 11:30 tot 12:30 uur | Christengemeenschap, Lukaskerk, Oude Kanaaldijk 9/11, Alkmaar: Seattle door de priester
  • Za 16 & zo 17 maart van 14 tot 15 uur | Fruittuin van West, Tom Schreursweg 48, Amsterdam (nabij Halfweg); Seattle door Nina van Hartskamp
  • Woensdag 5 juni van 16 tot 17 uur | De Blinkerd, Heerenweg 150, Schoorl (daarna diner)
  • Zondag 29 september van 15 tot 16 uur | Vertelschuur, Krullenlaan 3, Bloemendaal

Entree: per locatie verschillend
Duur: 60 minuten + gelegenheid tot napraten. 
Een voorstelling voor volwassenen; kinderen van 12+ welkom.
Meer info & reserveren: www.dewisseling.nl.

U bent hier