Boerz

"Als we zorgen voor goede grond, zorgen we op de langere termijn ook voor gezond eten.”
een foto vanBoerz

Gerjan Snippe is directeur en vooral ook gewoon boer bij Bio Brass. Hij teelt biologische groenten in de Flevopolder en gebruikt daarvoor land van meerdere boerenbedrijven. Deze bedrijven zijn ook weer aandeelhouder van Bio Brass. Dit maakt het mogelijk om samen te werken en gewassen te roteren. Hierdoor kan hij van specifieke producten waaronder kool- en slasoorten toch een behoorlijk volume telen.

De droom van Gerjan? Hij ziet graag dat dingen kloppen en in verbinding met elkaar plaatsvinden: "Als je bijvoorbeeld grond en mond met elkaar verbindt, krijg je de goede dynamiek te pakken. En daar word ik blij van. Zeker als je ook de seizoenen erbij betrekt. Als we zorgen voor goede grond, zorgen we op de langere termijn ook voor gezond eten.”

Hoe kan Aardpeer je helpen om deze droom te verwezenlijken?
“Ik zie Aardpeer als een beweging die meer bewustzijn creëert; mensen verbindt met grond en voedsel. Aardpeer kan een veelkleurig platform worden dat zowel burgers als grote stakeholders aan zich bindt. Ik hoop dat het de hele voedselketen gaat verbinden; met goede grond centraal.”

Als je in de tijd terug kon reizen, welk advies zou je jezelf dan geven?
“Dat de beste beslissingen niet te voorspellen zijn. Als startende ondernemer omarmde ik de zekerheden binnen ons bedrijf. Nu ik dit langer doe ben ik meer en meer in een organische flow gekomen. Ik ga steeds intuïtiever te werk en verwacht te sterven als een rasidealist met gezond boerenverstand. Voor mij geld dat alles wat écht (voedzaam) is ook aantrekkelijk is. En wat aantrekkelijk is, tja; daarin wil natuurlijk iedereen mee.”

Locatie

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

Over ons

Een gezonde aarde, een gezonde voeding en een gezonde economie. Dat is waar BD Grondbeheer voor staat. Met schenkgelden en eeuwigdurende obligaties maken wij landbouwgrond vrij en verpachten die langjarig en zonder winstoogmerk aan natuurvriendelijke boeren en tuinders.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

*=verplicht

Volg ons op:

Contact

BD Grondbeheer 0343-712080 info@bdgrondbeheer.nl

Postadres

Diederichslaan 25 3971 PA Driebergen

NL32 TRIO 0198 4861 97 t.n.v. BD Grondbeheer te Driebergen