De Kleine Aarde

een foto vanDe Kleine Aarde

Ontmoet Rosa de creatieve duizendpoot van de Kleine Aarde in Boxtel. Als mede-initiatiefnemer van ‘De Plaatsen’ heeft ze grote ambities. Samen met een brede kring van organisaties realiseert ze op dit stukje grond in Noord-Brabant een bruisend centrum waar straks boeren, burgers, wetenschappers en kunstenaars samenwerken aan ons voedselsysteem van morgen.

Een nieuw begin! De Kleine Aarde werd in 1972 opgericht om een circulaire samenleving te bevorderen en trok vanaf de start wereldwijd bekijks. Straks is het een centrum waar bestaande initiatieven met elkaar kunnen uitwisselen, en programma’s ontwikkeld worden die echt aansluiten op de boerenpraktijk. Zodat straks heel Nederland kan genieten van duurzaam geproduceerd voedsel.

Rosa is een echte doener. De kneepjes van het vak leerde ze bij Herenboeren NL, en door als seizoensarbeider bij verschillende boerenbedrijven aan de slag te gaan. Rosa droomt van een voedselsysteem waarin we buiten gebaande paden durven te kijken. Grondeigendom, kan dat anders? Ook moeten we terug naar de basis: een gezonde bodem. Want echte verandering is geworteld in de praktijk, aldus Rosa. Ohja, klein detail: naast landarbeider én initiatiefnemer is Rosa ook nog dichter en muzikant. Zo trad ze op tijdens de lancering van Samen voor Grond II.

Locatie

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

Over ons

Een gezonde aarde, een gezonde voeding en een gezonde economie. Dat is waar BD Grondbeheer voor staat. Met schenkgelden en eeuwigdurende obligaties maken wij landbouwgrond vrij en verpachten die langjarig en zonder winstoogmerk aan natuurvriendelijke boeren en tuinders.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

*=verplicht

Volg ons op:

Contact

BD Grondbeheer 0343-712080 info@bdgrondbeheer.nl

Postadres

Diederichslaan 25 3971 PA Driebergen

NL32 TRIO 0198 4861 97 t.n.v. BD Grondbeheer te Driebergen