Hooge Kamp

Onze grond heeft een thuisplek bij BD Grondbeheer.
een foto vanHooge Kamp

Roel en Reni ter Wal zijn de tuinders op De Hooge Kamp. In 2003 zijn zij op De Hooge Kamp hun carrière als eigen ondernemer gestart. Samen met Saco, de derde maat, wonen en werken ze met elkaar op deze cultuurhistorische plek op fietsafstand van Apeldoorn.

Groente met smaak
Onder het motto ‘groente met smaak’ verkopen ze zelf hun verse oogst wekelijks via 230 groentepakketten en de boerenmarkten in Apeldoorn en Arnhem. Reni: “Op de kraam laten we mensen eerst proeven. Door mensen te verrassen met de kwaliteit van onze groenten hebben ze meer aandacht voor ons verhaal.”

Natuurbeheerder
Dat verhaal gaat over hun manier van werken en samenwerken. Reni: “Evenwicht is voor ons het sleutelwoord. Als je het evenwicht goed verzorgt, dan zorgt het evenwicht voor jou en kun je zonder veel problemen vitale groenten telen.” Als landbouwer zijn we ook natuurbeheerder, vult Roel aan. “We staan met ons bedrijf midden in de wereld met de natuur om ons heen. Wij verzorgen ons land en alles wat daar omheen staat.”

Gemeenschapsgoed
Vrije grond benadert voor Reni het oude gemeenschapsgoed: "Zoals je vroeger landbouwgronden rondom het dorp had liggen waar iedereen uit het dorp verantwoordelijk voor was, zo dragen boeren, tuinders, consumenten en burgers met elkaar de zorg voor vrije grond. Roel en ik komen niet uit een boerenfamilie. Daardoor heeft vrije grond ook nog een heel persoonlijke betekenis: het heeft ons de mogelijkheid geboden om een instap te maken in de landbouw.”

Ruimte voor idealen
“Onze grond heeft een thuisplek bij BD Grondbeheer," vervolgt Reni. "Dat maakt het relatief eenvoudig om als ondernemers in- en uit het bedrijf te stromen. Bovendien is met deze thuisplek de kwaliteit van de grond gewaarborgd voor de toekomst. De zorg en aandacht die onze voorgangers gegeven hebben aan de grond en die wij als team nu geven, blijft behouden voor de tuinders die na ons op deze plek de visie door dragen. De reële pachtprijs zie ik ook als een kracht van vrije grond. Hierdoor hebben wij genoeg ruimte om idealen die niet direct geld opleveren, een plek te geven op het bedrijf, zoals een ruime vruchtwisseling voor een goede rustperiode van de grond.”

Locatie

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

Over ons

Een gezonde aarde, een gezonde voeding en een gezonde economie. Dat is waar BD Grondbeheer voor staat. Met schenkgelden en eeuwigdurende obligaties maken wij landbouwgrond vrij en verpachten die langjarig en zonder winstoogmerk aan natuurvriendelijke boeren en tuinders.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

*=verplicht

Volg ons op:

Contact

BD Grondbeheer 0343-712080 info@bdgrondbeheer.nl

Postadres

Diederichslaan 25 3971 PA Driebergen

NL32 TRIO 0198 4861 97 t.n.v. BD Grondbeheer te Driebergen