Noorderhoeve

een foto vanNoorderhoeve

De Noorderhoeve is een biodynamische zorgboerderij aan de Duinrand in Schoorl. Op deze borererij staat de vitaliteit van mensen, dieren en aarde voorop.

Ze bieden dagbesteding en woon-werkplekken aan mensen met een langdurige zorgvraag. Daarnaast ze we een leer-werkbedrijf voor jongvolwassenen met afstand tot het onderwijs en de arbeidsmarkt. Door het contact met de dieren, planten en natuur kunnen mensen bouwen aan zelfvertrouwen, zelfrespect en nieuwe kansen in de maatschappij. Ze vinden het belangrijk dat iedereen, die een bijdrage levert aan de boerderij, zelf kan groeien aan het werk dat hij of zij doet. Daarbij is er respect voor elkaars anderszijn.

Bij alles wat er op de Noorderhoeve wordt gedaan, staat de landbouw centraal. Op 45 hectare houden ze melkvee, jongvee, geiten en kippen en telen ze groentes, kruiden, bloemen en fruit. Naast de productie van biodynamische voeding ontwikkelen ze een gastvrij boerenlandschap met een grote biodiversiteit. Zo hebben ze kruidenrijke slootkanten, moerasbermen, paddenpoelen, natuurbos met wandelpaden en broedplaatsen voor uilen, ijsvogels en andere vogelsoorten. Op ’t Grote Heklaantje onderhouden ze een waterberging.

Educatie is ook een van de speerpunten. De boeren dragen hun kennis en ervaring uit doormiddel van rondleidingen, gastlessen, meewerkdagen en schooltuintjes. Ze ontvangen graag stagiaires van de vakopleidingen. Voor cliënten hebben ze de Noorderhoeve School opgezet.

De Noorderhoeve werkt vanuit de antroposofische visie. In de landbouw is dat zichtbaar in de biodynamische aanpak. In de begeleiding van het werken, wonen en leren is de antroposofische kijk op plant, dier, mens en aarde ook herkenbaar.

Locatie

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

Over ons

Een gezonde aarde, een gezonde voeding en een gezonde economie. Dat is waar BD Grondbeheer voor staat. Met schenkgelden en eeuwigdurende obligaties maken wij landbouwgrond vrij en verpachten die langjarig en zonder winstoogmerk aan natuurvriendelijke boeren en tuinders.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

*=verplicht

Volg ons op:

Contact

BD Grondbeheer 0343-712080 info@bdgrondbeheer.nl

Postadres

Diederichslaan 25 3971 PA Driebergen

NL32 TRIO 0198 4861 97 t.n.v. BD Grondbeheer te Driebergen