Wilhelminahoeve

een foto vanWilhelminahoeve

De Wilhelminahoeve is een gemengd bedrijf met akkerbouw en vee in Sint Philipsland (Zeeland) en wordt beheerd door Pim Clotscher.

In 2020 is De Wilhelminahoeve door een fusie met Stichting Loverendale onder de hoede van BD Grondbeheer gekomen. De grond heeft een rijke geschiedenis. In 2000 kreeg Loverendale het beheer toevertrouwd over de Wilhelminahoeve. Via vererving had Ineke van Strien (1950) deze boerderij van 80 hectare begin jaren 90 in bezit gekregen. Haar grootvader was er in 1903 als boer gestart. Net als Marie Tak van Poortvliet, de oprichter van Loverendale, had ze geen kinderen en was ze een bevlogen antroposofe die zeer hechtte aan BD landbouw. Ook zij bestemde haar boerderij daarom voor deze vorm van landbouw. Ze verkocht het bloot eigendom aan Stichting Loverendale en behield zelf het vruchtgebruik.

Toen Loverendale en BD Grondbeheer fuseerden, heeft Ineke van Strien haar recht op het vruchtgebruik overgedragen aan BD Grondbeheer.

Locatie

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

Over ons

Een gezonde aarde, een gezonde voeding en een gezonde economie. Dat is waar BD Grondbeheer voor staat. Met schenkgelden en eeuwigdurende obligaties maken wij landbouwgrond vrij en verpachten die langjarig en zonder winstoogmerk aan natuurvriendelijke boeren en tuinders.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

*=verplicht

Volg ons op:

Contact

BD Grondbeheer 0343-712080 info@bdgrondbeheer.nl

Postadres

Diederichslaan 25 3971 PA Driebergen

NL32 TRIO 0198 4861 97 t.n.v. BD Grondbeheer te Driebergen