De Vrolijke Noot

een foto vanDe Vrolijke Noot

Op De Vrolijke Noot kweken Esther en Ties Betjes vruchtbomen en struiken. Hierbij kun je denken aan verschillende rassen appels, waarvan een deel oude noordelijke streekrassen zoals de Drentse paradijs appel, de Groninger Kroon en de Notarisappel. Hand- en stoofperen, kersen, pruimen, mispels, nectarines, noten en verschillende soorten bessenstruiken en bramen. Ze kweken deze bomen en struiken in de volle grond en maken gebruik van wisselteelt. Dit is een manier van telen die zorgt dat de grond tussen de teelten rust krijgt waardoor er geen bodemmoeheid ontstaat. Ze kweken op een biodynamische manier, waarbij ze geen gewasbeschermingsmiddelen gebruiken tegen onkruid. Door de wisselteelt zijn er ook stukken grond met gras. Het maaien en bemesten laten ze doen door geiten, die ook helpen om het bladafval van het snoeien op te ruimen, en gelijk te bemesten voor een volgende teelt. Ook zetten ze varkens in om bijvoorbeeld wortelonkruiden op te ruimen.

Boomverkoop
De verkoop van bomen is vanaf november tot april als de sapstroom in de boom stilstaat. Ze zijn een seizoensgebonden bedrijf met de piek in de winter. Dan planten ze bij mensen aan, snoeien, geven cursussen, enten de onderstammen voor het volgende aanplant seizoen. Het aanplanten en bijhouden van de aanplant doen ze samen met vrijwilligers en stagiaires.
Ze planten nu veel aan, maar hebben nog niet genoeg om te oogsten, daarvoor kopen ze zoveel mogelijk biologisch geteelde bomen in, ook gangbaar, om een compleet assortiment te bieden. Dit staat duidelijk gemerkt aangegeven in de winkel.

Locatie

Campagnes van De Vrolijke Noot

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

Over ons

Een gezonde aarde, een gezonde voeding en een gezonde economie. Dat is waar BD Grondbeheer voor staat. Met schenkgelden en eeuwigdurende obligaties maken wij landbouwgrond vrij en verpachten die langjarig en zonder winstoogmerk aan natuurvriendelijke boeren en tuinders.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

*=verplicht

Volg ons op:

Contact

BD Grondbeheer 0343-712080 info@bdgrondbeheer.nl

Postadres

Diederichslaan 25 3971 PA Driebergen

NL32 TRIO 0198 4861 97 t.n.v. BD Grondbeheer te Driebergen