Afbeelding van de boeren van Grond voor De Vrolijke Noot

Grond voor De Vrolijke Noot

Sparen voor uitbreiding van boomkwekerij De Vrolijke Noot met 5 hectare.

Ties en Esther Betjes gaan boomkwekerij De Vrolijke Noot in Wapserveen bestendig maken voor de toekomst. Dat doen ze in twee stappen. Stap 1: In de lente van 2024 starten ze met de bouw van een duurzame bedrijfswoning met bedrijfsgebouw. Stap 2: Als de financiering voor de bouw rond is, gaat BD Grondbeheer samen met hen sparen voor grond!

De herfst- en wintermaanden zijn de drukste periode van het jaar voor de biodynamische boomkwekerij. Van november tot aan het begin van het voorjaar kun je bij Ties en Esther terecht voor vruchtbomen en struiken. Ze kweken oudere rassen, die geselecteerd zijn tegen ziektegevoeligheid, zodat je een sterke boom in de tuin krijgt. Na de drukke wintermaanden gaan ze dit keer geen rustige zomer krijgen. Hun langgekoesterde wens om een circulaire bedrijfswoning en bedrijfsgebouw neer te zetten, kan in 2024 van start gaan. Ze hebben Orio architect Michel Post in de arm genomen, die bekend is om zijn toonaangevende gebouwen van stro, leem, hout en sedem.

Stap 1: crowdfunding voor duurzame bouw

Voor de financiering kiezen Ties en Esther bewust voor een nieuw economisch model. Ze werken samen met lokale financiers én ze zijn op zoek naar een aantal particuliere leningen. Wil je meer weten over – of deelnemen aan – de duurzame bouwplannen op De Vrolijke Noot? Ga naar: www.devrolijkenoot.nl.

Stap 2: sparen voor grond!

Als de financieren van het gebouw rond is, gaan we via deze campagne-pagina sparen voor grond. Om een gezond inkomen voor een gezin uit het bedrijf te halen, is uitbreiding met 5 hectare belangrijk. We weten natuurlijk niet wanneer er in de buurt grond te koop komt. Daarom legt BD Grondbeheer alvast een spaarpot aan. Hopelijk kunnen we die met elkaar vol sparen zodat we snel kunnen handelen als er grond te koop komt.

Steun dit project

Eenmalige donatie

Help mee sparen voor grondaankoop voor De Vrolijke Noot

Herhalende donatie

Met deze optie kun je maandelijks, elk kwartaal of (half)jaarlijks een vast bedrag doneren voor grondaankopen voor De Vrolijke Noot

Herhalende donatie met fiscaal voordeel

Wil je minimaal vijf jaar doneren? Maak dan gebruik van optimaal belastingvoordeel.

Er zijn nog geen donaties geplaatst

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

Over ons

Een gezonde aarde, een gezonde voeding en een gezonde economie. Dat is waar BD Grondbeheer voor staat. Met schenkgelden en eeuwigdurende obligaties maken wij landbouwgrond vrij en verpachten die langjarig en zonder winstoogmerk aan natuurvriendelijke boeren en tuinders.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

*=verplicht

Volg ons op:

Contact

BD Grondbeheer 0343-712080 info@bdgrondbeheer.nl

Postadres

Diederichslaan 25 3971 PA Driebergen

NL32 TRIO 0198 4861 97 t.n.v. BD Grondbeheer te Driebergen