Afbeelding van de boeren van Vrije grond voor Land en Boschzigt

Vrije grond voor Land en Boschzigt

Vier 75 jaar Land en Boschzigt en schenk een plantenbed!

Op tuinderij Land en Boschzigt ervaart men elke dag hoe gul en gastvrij de aarde is als we de bodem goed verzorgen. Sinds de oprichting in 1947 schenkt dit stukje grond ons elk seizoen een grote diversiteit aan smaakvolle gewassen. Tegelijkertijd is de tuin een vitale oase voor iedereen die wil meewerken, leren of genieten van de schoonheid van de plek.

In 2022 bestaat Land en Boschzigt 75 jaar én geven tuinders Sijmen Brandsma en Sissie Haijtema het stokje door aan hun opvolgster Marieke Bous. Dit vieren we met een bijzonder cadeau: met én voor de gemeenschap de grond vrijmaken. In totaal is er € 350.000,- nodig. Dat is een groot bedrag. Maar als elke liefhebber van Land en Boschzigt een beetje bijdraagt, kunnen we met vereende schenkkracht deze prachtige tuin veiligstellen voor huidige en toekomstige generaties.

Schenk een plantenbed!

De tuin van Land en Boschzigt is verdeeld in circa 250 plantenbedden, waarin een rijk palet aan vitale groentes wordt geteeld. Schenk hier € 750,- en maak één (of meer) plantenbed(den) vrij. Als dank krijgt u een inspirerend aandenken, geschilderd door kunstenares Loes Koopman, met een toelichting over de sociale waarde van dit stukje aarde.

Feestelijk schenkkwartet

In de plantenbedden telen de tuinders wortel-, blad-, vrucht- en bloemgewassen. Deze vier gewassoorten geven elk een andere kwaliteit aan de grond. Door ze afwisselend te telen, blijft de grond vitaal en in balans. Schenk het jarige Land en Boschzigt een gift voor vrije grond van € 25,- (wortelgewas), € 50,- (bladgewas), € 75,- (bloemgewas) of € 100,- (vruchtgewas). Als aandenken ontvangt u de bijbehorende gewas-kaart, geschilderd door kunstenares Loes Koopman, met een verrassende toelichting op de unieke waarde van die gewassoort. Schenk € 250,- en ontvang het hele schenkkwartet. Maak uw gift hier over.

An image without an alt-tag, notify our admins!
An image without an alt-tag, notify our admins!
An image without an alt-tag, notify our admins!
An image without an alt-tag, notify our admins!
An image without an alt-tag, notify our admins!
An image without an alt-tag, notify our admins!
An image without an alt-tag, notify our admins!
An image without an alt-tag, notify our admins!

Meedoen is leuk!

Je draagt bij aan de toekomst van Land en Boschzigt. Dat is een heel mooi iets.

Tuinder Marieke Bous

Doneren & investeren

Je kunt eenmalig of periodiek doneren voor vrije grond van Land en Boschzigt. Ook kunt ook investeren in vrije grond met de aankoop van een Eeuwigdurende Obligatie. Lees voor de aankoop meer over deze obligaties, kijk hier.

Steun dit project

Eenmalige donatie

Doe mee met het schenkkwartet

Vanaf 25 euro ontvang je een kaart uit het schenkkwartet.

Schenk een plantenbed

Doneer € 750,- en maak een plantenbed vrij. Als dank krijg je een plantenbedkaart met een inspirerende tekst over de sociale waarden van de tuin.

Herhalende donatie

Wil je in termijnen doneren? Kies dan voor deze optie!

Herhalende donatie met belastingvoordeel

Wil je jouw donatie over vijf jaar verspreiden? Maak dan gebruik van optimaal belastingvoordeel!

Eeuwigdurende obligatie

Een bescheiden winst voor jezelf en een groots rendement voor de aarde.

Land en Boschzigt

Land en Boschzigt is de oudste biodynamische tuin van Nederland. Het is in 1947 opgezet door de Christengemeenschap met Pien Kortenoever als eerste tuinvrouw. Momenteel is Marieke Bous de vrouw van de tuin!

Lees verder

Er zijn nog geen donaties geplaatst

Nieuws over deze campagne

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

Over ons

Een gezonde aarde, een gezonde voeding en een gezonde economie. Dat is waar BD Grondbeheer voor staat. Met schenkgelden en eeuwigdurende obligaties maken wij landbouwgrond vrij en verpachten die langjarig en zonder winstoogmerk aan natuurvriendelijke boeren en tuinders.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

*=verplicht

Volg ons op:

Contact

BD Grondbeheer 0343-712080 info@bdgrondbeheer.nl

Postadres

Diederichslaan 25 3971 PA Driebergen

NL32 TRIO 0198 4861 97 t.n.v. BD Grondbeheer te Driebergen