Afbeelding van de boeren van Vrije grond voor De Hondspol

Vrije grond voor De Hondspol

Een vruchtbare bodem waar we nu en in de toekomst van kunnen oogsten en leven.

Biodynamische landbouw is de kortste route naar een schone, diervriendelijke en levendige aarde. Dat laat zorgboerderij de Hondspol in Driebergen al meer dan dertig jaar zien. De tuinders en boeren produceren gezond en lekker voedsel en als spin-off van hun biodynamische werkwijze neemt de biodiversiteit en kwaliteit van de leefomgeving alleen maar toe.

Dit groene pareltje van Driebergen werd door financiële problemen van de voormalige eigenaar bedreigd. Om het voortbestaan van De Hondspol zeker te stellen, heeft Stichting Grondbeheer zich over de 30 hectare landbouwgrond ontfermd. Om de grond te kunnen kopen, heeft Grondbeheer een lening afgesloten bij Triodos Bank. Het doel van de Hondspol500 is om deze lening binnen 7 jaar af te lossen. Als de grond vrij is van lastendruk kan de pachtprijs voor de boeren en tuinders omlaag; vanwege de rente op de obligaties gaat de pachtprijs met schenkgeld meer omlaag. De aflossing van de lening heeft ook een maatschappelijke urgentie. Stichting Grondbeheer heeft financiële ruimte nodig om meer biodynamische landbouwgrond aan te kunnen kopen. Op de korte termijn zullen er namelijk een groot aantal biodynamische boeren en tuinders, die geen bedrijfsopvolging binnen de eigen familie hebben, met pensioen gaan. Een twintigtal van hen heeft de wens geuit om hun levenswerk bij Stichting Grondbeheer onder te brengen. Op deze manier kan vitale landbouwgrond zonder winstoogmerk doorgegeven worden aan de nieuwe generatie biodynamische boeren en tuinders.

Doneren & investeren

Je kunt eenmalig of periodiek doneren voor vrije grond van De Hondspol. Ook kunt ook investeren in vrije grond met de aankoop van een Eeuwigdurende Obligatie. Lees voor de aankoop meer over deze obligaties, kijk hier.

Steun dit project

Eenmalige donatie

Herhalende donatie

Word donateur van vrije grond voor De Hondspol!

Herhalende donatie met belastingvoordeel

Wil je minimaal vijf jaar doneren? Maak dan gebruik van optimaal belastingvoordeel!

Eeuwigdurende obligatie

Een bescheiden winst voor jezelf en een groots rendement voor de aarde.

"De hectares van de Hondspol zijn meer dan grond: het is een vruchtbare bodem waar we nu en in de toekomst van kunnen oogsten en leven."

De Hondspol

De Hondspol is een biodynamische zorgboerderij aan de rand van Driebergen-Rijsenburg. De boeren, tuinder en cliënten (meewerkers genoemd) vormen een hecht team.

Lees verder
Tuinbouw op De Hondspol.

Er zijn nog geen donaties geplaatst

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

Over ons

Een gezonde aarde, een gezonde voeding en een gezonde economie. Dat is waar BD Grondbeheer voor staat. Met schenkgelden en eeuwigdurende obligaties maken wij landbouwgrond vrij en verpachten die langjarig en zonder winstoogmerk aan natuurvriendelijke boeren en tuinders.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

*=verplicht

Volg ons op:

Contact

BD Grondbeheer 0343-712080 info@bdgrondbeheer.nl

Postadres

Diederichslaan 25 3971 PA Driebergen

NL32 TRIO 0198 4861 97 t.n.v. BD Grondbeheer te Driebergen