Afbeelding van de boeren van Vrije grond voor nieuwe boerderijen

Vrije grond voor nieuwe boerderijen

Steun de groei van het natuurvriendelijke landbouwareaal met een donatie of eeuwigdurende obligatie.

Vitale landbouwgrond is een geschenk voor het leven op aarde. Met natuurvriendelijk landbouw kunnen we bodems, biodiversiteit, landschap en klimaat herstellen én tegelijkertijd gezond voedsel produceren.

Via deze campagne draag je actief bij aan de groei van het natuurvriendelijke landbouwareaal. BD Grondbeheer ziet erop toe dat deze vitale landbouwgrond over de generaties heen in goede handen blijft.

Donatie van (w)aarde

Met donaties, legaten en obligaties kopen wij landbouwgrond aan en verpachten die langjarig en zonder winstoogmerk aan boeren, die waarde toevoegen aan de aarde. Het is in onze statuten verankerd dat we verworven landbouwgrond nooit meer verkopen. Ons areaal groeit dus gestaag en biedt een levenskrachtig fundament voor huidige en toekomstige boeren en burgers.

Elke meter telt

De gemiddelde grondprijs in Nederland is 70 duizend euro per hectare. Met elke donatie van 7 euro kunnen we dus één vierkante meter landbouwgrond aankopen en veiligstellen voor de toekomst. Meter voor meter bouwen we zo met elkaar aan een leefbare aarde!

Jouw donatie maakt impact!

  • Natuurvriendelijke landbouw is de kortste weg naar een schone, diervriendelijke en leefbare aarde.
  • Vandaag en in de toekomst hebben we vruchtbare landbouwgrond nodig voor de productie van gezonde en vitale voeding.
  • Het agrarische boerenlandschap is cultureel erfgoed dat we behouden voor de volgende generaties.

Zelf overmaken?

Wil je liever doneren via je eigen bank? Maak dan een bijdrage over op rekeningnummer NL32 TRIO 0198 4861 97 t.n.v. BD Grondbeheer te Driebergen. Dankjewel!

Maatschappelijk rendement van jouw bijdrage aan vrije grond

  • Behoud van vruchtbare landbouwgrond op de lange termijn; eenmaal aangekochte hectares verkoopt de stichting nooit meer en blijven eeuwigdurend beschikbaar voor natuurvriendelijke landbouw.
  • De ontwikkeling van klimaatherstellende landbouw, waarin via humus-opbouw in de bodem significante hoeveelheden CO2 uit de atmosfeer worden vastgelegd.
  • Toename van biodiversiteit en de ontwikkeling van een afwisselend landschap.
  • Het behoud van schone bodems, lucht en grondwater (geen vervuiling door chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest).
  • Het behoud van vruchtbare bodems en voedselproductie in een veranderend klimaat. Biodynamisch bewerkte bodems hebben een betere bodemstructuur en daardoor een grotere capaciteit om zowel bij droogte als wateroverlast het water vast te houden; de bodems (en oogsten) zijn daardoor minder kwetsbaar voor extreem weer en erosie.
  • Respectvolle omgang met mensen, dieren, planten en natuur.

We houden je op de hoogte

Ben je donateur of obligatiehouder? Dan informeren en inspireren wij jou 2x per jaar met een gedrukte nieuwsbrief en (indien gewenst) circa elk seizoen met een digitale nieuwsbrief. In juni organiseren we een ontmoetingsdag bij een van onze pachters, waarvoor je een persoonlijke uitnodiging ontvangt. Wel je dieper in het beleid en cijfers van onze stichting duiken? Lees dan hier jaarrekeningen.

Doneren & investeren

Je kunt eenmalig of periodiek doneren voor vrije grond voor nieuwe boerderijen. Ook kunt ook investeren in vrije grond met de aankoop van een Eeuwigdurende Obligatie. Lees voor de aankoop meer over deze obligaties, kijk hier.

Steun dit project

Herhalende donatie

Groei van het natuurvriendelijk landbouwareaal dankzij jou!

Herhalende donatie met fiscaal voordeel

Wil je structureel (minimaal vijf jaar) doneren? Kies dan deze optie.

Eenmalige donatie

Veel beekjes maken een groot water.

Eeuwigdurende obligatie

Een bescheiden winst voor jezelf en een groots rendement voor de aarde.

Land en Boschzigt

Land en Boschzigt is de oudste biodynamische tuin van Nederland. Het is in 1947 opgezet door de Christengemeenschap met Pien Kortenoever als eerste tuinvrouw. Momenteel is Marieke Bous de vrouw van de tuin!

Lees verder

Er zijn nog geen donaties geplaatst

Nieuws over deze campagne

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

Over ons

Een gezonde aarde, een gezonde voeding en een gezonde economie. Dat is waar BD Grondbeheer voor staat. Met schenkgelden en eeuwigdurende obligaties maken wij landbouwgrond vrij en verpachten die langjarig en zonder winstoogmerk aan natuurvriendelijke boeren en tuinders.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

*=verplicht

Volg ons op:

Contact

BD Grondbeheer 0343-712080 info@bdgrondbeheer.nl

Postadres

Diederichslaan 25 3971 PA Driebergen

NL32 TRIO 0198 4861 97 t.n.v. BD Grondbeheer te Driebergen