Naoberhoeve

een foto vanNaoberhoeve

Gerlof Pronk en Maraike Hein zijn de ondernemers van de Naoberhoeve. De zorgboerderij is een gemengd biodynamisch bedrijf in het Drentse coulisselandschap van Echten. In de met bomen omzoomde weilanden grazen de 35 melkkoeien en op twee hectare worden diverse groentes geteeld. In de theetuin groeien kruiden en bloemen voor kruidenmengsels en boeketten. Een deel van de melk wordt op het erf verwerkt tot dagverse zuivel. De producten zijn onder andere te koop in de eigen boerderijwinkel.

Historie
De Naoberhoeve in Echten is in 1997 opgezet daar Sake en Marieke Gerritsen. De groene locatie was voor hen liefde op het eerste gezicht. De akkers en weilanden zijn omzoomd met bomen, wat ruimte en tegelijkertijd geborgenheid geeft. Dat vonden zij goed passen bij een zorgboerderij.

Het sociale component is vanaf het begin sterk neergezet. Zorgvragers, vrijwilligers, stagelopers en klanten worden uitgenodigd om zich te verbinden met de Naoberhoeve. Dat doen zij door met elkaar te werken, voor elkaar te zorgen en van elkaar te leren. Dit naoberschap hebben Sake en Marieke ook doorgevoerd in de bedrijfsovername. Met een schenking hebben ze de grond in 2017 overgedragen aan Stichting Grondbeheer zodat hun opvolgers – Gerlof Pronk en Maraike Hein – het bedrijf in essentie kunnen voortzetten.

Een plek voor iedereen
Die essentie is dat de Naoberhoeve een plek blijft waar iedereen zich in vrijheid kan ontplooien. Door mee te werken in de landbouw kunnen mensen zinvol bijdragen aan de samenleving, en daar zelf aan groeien. Naast vrijheid zijn creativiteit en flexibiliteit de kernwaarden. Daarom past het zo goed bij de Naoberhoeve dat de grond is overdragen aan BD Grondbeheer. Daarmee is de Naoberhoeve van niemand persoonlijk en dus van iedereen. Ondernemers kunnen flexibel in- en uitstappen en de fakkel aan elkaar doorgeven. Het voorbestaan van de Naoberhoeve als biodynamische zorgboerderij is daarmee gegarandeerd.

Locatie

Campagnes van Naoberhoeve

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

Over ons

Een gezonde aarde, een gezonde voeding en een gezonde economie. Dat is waar BD Grondbeheer voor staat. Met schenkgelden en eeuwigdurende obligaties maken wij landbouwgrond vrij en verpachten die langjarig en zonder winstoogmerk aan natuurvriendelijke boeren en tuinders.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

*=verplicht

Volg ons op:

Contact

BD Grondbeheer 0343-712080 info@bdgrondbeheer.nl

Postadres

Diederichslaan 25 3971 PA Driebergen

NL32 TRIO 0198 4861 97 t.n.v. BD Grondbeheer te Driebergen