Urtica de Vijfsprong

"Je bepaalt zelf je landschap door je aankoopgedrag."
een foto vanUrtica de Vijfsprong

De bedrijvigheid op De Vijfsprong stopt nooit. De koeien moeten gevoerd, de kwarkproductie is jaarrond, er wordt gewerkt in de kassen, geoogst op de velden. Soms zijn er wel dertig mensen tegelijk aan het werk. Zowel mensen met een verstandelijke beperking als hulpvragers met psychiatrische problemen vinden op de Vijfsprong een thuis.

De Vijfsprong ligt, zoals de naam al zegt, op een kruispunt van vijf wegen, midden in de natuur bij Vorden. Voor velen is het ook een kruispunt in hun leven. "Als je problemen hebt, is dit een hele goede plek om tot jezelf te komen", zegt Arie, een oudere heer die hier nu drie maanden verblijft. "Ik heb ook in een reguliere instelling gezeten, maar daar werd je gek van verveling, als je het nog niet was. Werken op het land en met de koeien geeft heel veel rust.

In 1992 kocht BD Grondbeheer de eerste drie hectare aan voor deze biodynamische zorg­ boerderij in Vorden. In 2019 kregen we de gouden kans om 13 hectare – die aansluiten op de huiskavel – erbij te kopen.
We moesten snel handelen. Daarom kocht BD Grondbeheer de hectares met een tijdelijke lening bij Triodos Bank. Tegelijkertijd zetten we een campagne op om die lening met donaties af te lossen.

Locatie

Campagnes van Urtica de Vijfsprong

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

Over ons

Een gezonde aarde, een gezonde voeding en een gezonde economie. Dat is waar BD Grondbeheer voor staat. Met schenkgelden en eeuwigdurende obligaties maken wij landbouwgrond vrij en verpachten die langjarig en zonder winstoogmerk aan natuurvriendelijke boeren en tuinders.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

*=verplicht

Volg ons op:

Contact

BD Grondbeheer 0343-712080 info@bdgrondbeheer.nl

Postadres

Diederichslaan 25 3971 PA Driebergen

NL32 TRIO 0198 4861 97 t.n.v. BD Grondbeheer te Driebergen