Landgoed Kraaybeekerhof

een foto vanLandgoed Kraaybeekerhof

Dave en Jasper zijn de tuinders op Landgoed Kraaybeekerhof. Op een perceel van circa twee hectare telen ze kruiden, bloemen en wel veertig soorten groentes voor de zelfoogsttuin (CSA). In de kleine boomgaard staan diverse soorten fruitbomen en bessenstruiken. Behalve voedsel en mooie bloemen voor mensen zorgen de mannen ook dat de bijen en insecten genoeg te eten hebben. Er is zelfs een bijenbos waar van het vroege voorjaar tot de late herfst speciale drachtbomen en bijenplanten bloeien.

Landgoed Kraaybeekerhof maakt onderdeel uit van de zogenaamde Stichtse Lustwarande, een aaneengeregen ketting van unieke landschapsparels en landgoederen.

Lokaal is het landgoed van betekenis voor omwonenden en buurtgenoten; zij kunnen een oogstaandeel nemen in de zelfoogsttuin en wekelijks verse groentes, kruiden, kleinfruit en bloemen oogsten. Op regionale schaal vindt de verkoop van seizoensgroentes plaats aan de betere restaurants; ook de landgoedwinkel en plantjesmarkt zijn een leuk dagje uit voor families uit de regio. Landelijk heeft het landgoed impact met de Academie Kraaybeekerhof; dit is een studiecentrum en antroposofische leerplaats voor mensen met interesse en ambitie in de biodynamische landbouw en voeding.

Ook voor de flora en fauna is het landgoed een gastvrij landschap. Van het vroege voorjaar tot de late herfst bloeien er bomen en planten voor bijen en andere insecten. In de bossages en rondom de vijver vinden vogels en amfibieën een habitat. Tussen de bladeren op de bosgrond schuivelen vaak egeltjes en andere kleine dieren.

Locatie

Campagnes van Landgoed Kraaybeekerhof

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

Over ons

Een gezonde aarde, een gezonde voeding en een gezonde economie. Dat is waar BD Grondbeheer voor staat. Met schenkgelden en eeuwigdurende obligaties maken wij landbouwgrond vrij en verpachten die langjarig en zonder winstoogmerk aan natuurvriendelijke boeren en tuinders.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

*=verplicht

Volg ons op:

Contact

BD Grondbeheer 0343-712080 info@bdgrondbeheer.nl

Postadres

Diederichslaan 25 3971 PA Driebergen

NL32 TRIO 0198 4861 97 t.n.v. BD Grondbeheer te Driebergen