help een alt

Peter Blom

Sinds 1 januari 2022 ben ik voorzitter van de Raad van Toezicht (RvT) van Stichting BD Grondbeheer en daarmee de opvolger van Ronald van der Giessen. Ik ken BD Grondbeheer al heel lang, al vanaf de oprichting. Ook de BD landbouw ken ik al heel lang. Als kleine jongen was ik verzot op de ‘sportkoeken’ van Loverendale, het oudste BD-bedrijf van Nederland.

Tot mei 2021 was ik CEO en bestuursvoorzitter van Triodos Bank. Ik heb ruim veertig jaar bij Triodos Bank gewerkt waarvan 33 jaar als bestuurder. BD Grondbeheer en Triodos hebben een lange gezamenlijke geschiedenis waarbij veel ‘Triodanen’ rollen hebben vervuld bij Grondbeheer. Mijn toetreden tot de RvT voelt dan ook als een logische stap. Landbouw en voeding staan aan de basis van bijna alles. Anders dan je zou verwachten, is het vaak een ondergeschoven kindje. Dat heeſt me altijd verbaasd en gemotiveerd.

BD Grondbeheer is bezig met misschien wel haar tweede jeugd. Jezelf opnieuw uitvinden is niet alleen aan mensen voorbehouden. Vaak zijn het nieuwe omstandigheden, die daartoe aanleiding geven. Zo zie ik dat ook voor BD Grondbeheer. De missie is onveranderd maar de organisatie is groter en professioneler geworden. Nog meer dan voorheen sluit de Tijdgeest aan bij de doelstelling. Een duurzame landbouw is niet meer een ‘leuk alternatief’ maar een voorwaarde voor een gezonde aarde, gezonde mensen en een gezond boerenbedrijf.

In de komende jaren verwacht ik een stevige groei van BD Grondbeheer. Behalve boeren melden zich ook particulieren en instellingen, die willen investeren in gezonde grond met de meest uitlopende motivaties. De rode draad is ‘investeren in integrale duurzaamheid’ wat veel breder gaat dan het financiële rendement. Dat vraagt om een gedegen organisatie en een transparante communicatie ten aanzien van rendement, risico en impact. Het bestuur pakt dit vraagstuk van solide groei met veel enthousiasme en kennis van zaken op. Ik wil ze daar graag bij ondersteunen. Mijn brede ervaring in de financiële sector maar ook de vele contacten met boeren, investeerders en de overheid komen daarbij zeker van pas.

Peter Blom
Voorzitter Raad van Toezicht

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

Over ons

Een gezonde aarde, een gezonde voeding en een gezonde economie. Dat is waar BD Grondbeheer voor staat. Met schenkgelden en eeuwigdurende obligaties maken wij landbouwgrond vrij en verpachten die langjarig en zonder winstoogmerk aan natuurvriendelijke boeren en tuinders.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

*=verplicht

Volg ons op:

Contact

BD Grondbeheer 0343-712080 info@bdgrondbeheer.nl

Postadres

Diederichslaan 25 3971 PA Driebergen

NL32 TRIO 0198 4861 97 t.n.v. BD Grondbeheer te Driebergen