help een alt

Wat is een eeuwigdurende obligatie?

Een obligatie is niets meer en niets minder dan een schuldpapier waar een verplichting tegenover staat. De verplichting is de jaarlijkse rente die BD Grondbeheer aan de obligatiehouder betaalt. Eeuwigdurend betekent dat er geen aflossing mogelijk is maar dat BD Grondbeheer wel bereid is om eeuwig rente te betalen over het schuldpapier.

Onze motivatie om voor eeuwigdurende obligaties te kiezen, komt voort uit onze doelstelling: het vrij maken van grond. Zonder aflossingsverplichting is de grond werkelijk vrij van aflossingsdruk.

De rente wordt jaarlijks uitgekeerd en betaald uit de pacht, die de boer kan betalen vanuit een gezonde bedrijfsvoering. Naast de bescheiden rente is er ook maatschappelijke rendement. Als spin-off van de natuurvriendelijke landbouw nemen de bodemvruchtbaarheid, biodiversiteit en kwaliteit van onze leefomgeving alleen maar toe. De eeuwigdurende obligaties zijn een passend product voor particulieren, investeerders en fondsen, die het maatschappelijke rendement voorop stellen en hun geld aan het werk willen zetten voor een mooie en schone wereld.

Een cadeau voor het leven

Met 'Cadeau voor het leven' kunnen (groot)ouders een obligatie aan hun (klein)kind geven. Het is een krachtig gebaar om letterlijk een stukje vruchtbare aarde door te geven aan je (klein)kinderen. Enerzijds geef je ze mee waar hun voedsel vandaan komt en anderzijds is de jaarlijkse rente voor kinderen een mooi zakcentje.

Wat is de waarde van geld?

We hopen dat de uitgifte van onze obligaties een discussie op gang brengt over rendement. Geld is namelijk alleen wat waard als er ook voedsel, drinkwater en schone lucht beschikbaar is. De toekomst van ons ons geld hangt dus nauw samen met de toekomst van onze landbouwgrond.

Over ons

Een gezonde aarde, een gezonde voeding en een gezonde economie. Dat is waar BD Grondbeheer voor staat. Met schenkgelden en eeuwigdurende obligaties maken wij landbouwgrond vrij en verpachten die langjarig en zonder winstoogmerk aan natuurvriendelijke boeren en tuinders.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

*=verplicht

Volg ons op:

Contact

BD Grondbeheer 0343-712080 info@bdgrondbeheer.nl

Postadres

Diederichslaan 25 3971 PA Driebergen

NL32 TRIO 0198 4861 97 t.n.v. BD Grondbeheer te Driebergen