Afbeelding van de boeren van Vrije grond voor Boerderij Ruimzicht

Vrije grond voor Boerderij Ruimzicht

Geef grond aan de innovatie van dierenwelzijn en natuurontwikkeling

Goed nieuws! Voor Boerderij Ruimzicht in Halle (Gelderland) hebben we recent 4,3 hectare kunnen aankopen, voor een prijs die is getaxeerd op de agrarische marktwaarde.

Dat klinkt misschien logisch maar in de overspannen grondmarkt worden tegenwoordig ook onredelijk hoge prijzen gevraagd (en geboden). In dit geval bestond de verkopende partij uit twee zussen en een broer, die de grond vol overtuiging, via BD Grondbeheer, gegund hebben aan het biodynamische melkveebedrijf van Gerjo en Annet Koskamp en Jara van Rooij. Zij hebben naast melkvee, een paar varkens, kippen en schapen, ook een kaasmakerij, tuinderij, boerderijwinkel en teelt van graan voor brood.

Bijzondere lening

Naast de kans om grond te kopen voor een faire prijs droeg Gerjo ook een particuliere geldverstrekker aan, die het volledige aankoopbedrag voor een periode van tien jaar tegen een lage rente uitleent aan BD Grondbeheer. In de komende tien jaar hebben BD Grondbeheer en Boerderij Ruimzicht de tijd om via donaties en legaten het benodigde geld bij elkaar te brengen. Als de particuliere lening met schenkingen is afgelost, is de grond vrijgemaakt en ziet BD Grondbeheer erop toe dat het eeuwigdurend bestemd blijft voor biodynamische landbouw.

Gastvrije boerderij

BD Grondbeheer is verheugd over de samenwerking met Boerderij Ruimzicht. De boerderij is een broedplaats van innovatie op het gebied van natuurontwikkeling en dierenwelzijn. Gerjo is bijvoorbeeld de eerste in Nederland met een familiekudde, waar - net als in de natuur - alle leeftijden (kalfjes, pinken, vaarsen, melkkoeien) samenleven. Van hun melk maakt Jara prijswinnende Achterhoekse Bergkazen. Bovenal is het een gastvrije boerderij, waar mensen welkom zijn in de boerderijwinkel en op het erf.

Steun dit project

Eenmalige donatie

Herhalende donatie

Herhalende donatie met belastingvoordeel

Er zijn nog geen donaties geplaatst

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

Over ons

Een gezonde aarde, een gezonde voeding en een gezonde economie. Dat is waar BD Grondbeheer voor staat. Met schenkgelden en eeuwigdurende obligaties maken wij landbouwgrond vrij en verpachten die langjarig en zonder winstoogmerk aan natuurvriendelijke boeren en tuinders.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

*=verplicht

Volg ons op:

Contact

BD Grondbeheer 0343-712080 info@bdgrondbeheer.nl

Postadres

Diederichslaan 25 3971 PA Driebergen

NL32 TRIO 0198 4861 97 t.n.v. BD Grondbeheer te Driebergen