De rijkdom van Veld en Beek veiligstellen voor de toekomst

help een alt

Biodynamische Boerderij Veld en Beek in Doorwerth gaat haar vruchtbare grond veiligstellen voor de toekomst. Dit wil zij doen door de tien hectare huiskavel onder te brengen bij stichting BD Grondbeheer. Ook gaan ze sparen voor de aankoop van nog tien hectare. BD Grondbeheer heeft een campagne opgezet om donaties te werven.

Boerderij Veld en Beek is in 1999 opgericht door Jan Wieringa en Marijke Domburg. Hiermee traden ze in de voetsporen van hun grootouders, die allemaal boer waren. Omdat hun eigen ouders niet voor het boerenvak hebben gekozen, was er geen familiebedrijf om over te nemen. Veld en Beek is vanuit het niets – stapje voor stapje – opgezet op wisselende locaties en pachtgronden. In 2010 kwam de kans voorbij om de boerderij in Doorwerth te kopen. Op deze plek heeft Veld en Beek zich ontwikkeld tot de huidige biodynamisch boerderij, waar inmiddels acht ondernemers zorgdragen voor de melkkoeien, vleesossen, zuivelverwerking, tuinbouw, fruitboomgaard, graanakkers, weilanden, landschap en natuur. Alle producten worden rechtstreeks afgezet in de gemeentes Renkum, Ede en Wageningen aan 3400 (!) leden van de consumentenvereniging.

Met hun grootouders in gedachten kiezen Jan en Marijke er nu voor om boerderij Veld en Beek veilig te stellen voor de volgende generatie. Dit doen ze door de huiskavel van 10 hectare onder te brengen bij BD Grondbeheer. Tevens willen ze de boerderij meer autonomie en zekerheid geven met de aankoop van nog eens tien hectare. De jonge ondernemers staan al klaar. En in hun kielzog: tientallen stagiaires en vrijwilligers uit binnen- en buitenland.

Gerelateerd nieuws

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

Over ons

Een gezonde aarde, een gezonde voeding en een gezonde economie. Dat is waar BD Grondbeheer voor staat. Met schenkgelden en eeuwigdurende obligaties maken wij landbouwgrond vrij en verpachten die langjarig en zonder winstoogmerk aan natuurvriendelijke boeren en tuinders.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

*=verplicht

Volg ons op:

Contact

BD Grondbeheer 0343-712080 info@bdgrondbeheer.nl

Postadres

Diederichslaan 25 3971 PA Driebergen

NL32 TRIO 0198 4861 97 t.n.v. BD Grondbeheer te Driebergen