Oud-informateur Herman Wijffels en grootouders voor het klimaat overhandigen manifest samen voor grond aan tweede kamer

help een alt

Gistermiddag overhandigde Herman Wijffels (oud-informateur) het Samen voor Grond Manifest aan de Tweede Kamer en verzamelden tientallen grootouders en kleinkinderen op het Plein in Den Haag om aandacht te vragen voor het belang van vitale bodems en biodiversiteit. Ze vragen politici om beleid te maken voor toekomstbestendige landbouw en toegang tot betaalbare grond te verzekeren. We staan aan het begin van een nieuwe regeerperiode en daarin moet meer aandacht komen voor onze bodem, vinden de ondertekenaars van het manifest. Want dat is de basis van ons bestaan, ons voedselsysteem, onze gezondheid en ons welzijn.

We leven in het laatste decennium waarin we met elkaar het tij kunnen keren ten gunste van het klimaat, de natuur, de biodiversiteit en een gezonde basis voor onszelf en de generaties na ons. Maar liefst 43 procent van alle flora en fauna bevindt zich in de bodem.

“De tijd dat een nieuwe regering slechts vier jaar vooruitkijkt ligt definitief achter ons. De crisissituatie van onze natuur, de achteruit hollende biodiversiteit en het klimaat eisen dat onze regering in haar beleid rekening houdt met effecten op de lange termijn en toekomstige generaties niet met onoverkomelijke problemen opzadelt,” aldus Herman Wijffels, oud-informateur en oud-SER-voorzitter. “Om deze reden zet ik me samen met deze bezorgde burgers in voor een gezonde bodem en overhandig dit manifest aan een nieuwe en jonge generatie politici. Zonder vitale bodem zijn wij niet in staat om aan een gezonde toekomst te bouwen. Dit is in het belang van iedereen: boeren, burgers, natuur, bedrijven en politici.” Wijffels overhandigde het manifest samen met circa 70 grootouders aan politici Tjeerd de Groot (D66), Peter Valstar (VVD), Laurens Dassen (Volt), Laura Bromet (GroenLinks), Derk Boswijk (CDA) en Leonie Vestering (PvdD)

Gerelateerd nieuws

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

Over ons

Een gezonde aarde, een gezonde voeding en een gezonde economie. Dat is waar BD Grondbeheer voor staat. Met schenkgelden en eeuwigdurende obligaties maken wij landbouwgrond vrij en verpachten die langjarig en zonder winstoogmerk aan natuurvriendelijke boeren en tuinders.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

*=verplicht

Volg ons op:

Contact

BD Grondbeheer 0343-712080 info@bdgrondbeheer.nl

Postadres

Diederichslaan 25 3971 PA Driebergen

NL32 TRIO 0198 4861 97 t.n.v. BD Grondbeheer te Driebergen