Oproep van boeren: stem groen en gezond

help een alt

Duizenden boeren, burgers en organisaties (waaronder Aardpeer en BD Grondbeheer) roepen op om te stemmen voor een landbouwtransitie. De landbouw heeft een grote invloed op de kwaliteit van de lucht die we ademen, ons drinkwater, op klimaat, natuur en landschap en de kwaliteit en beschikbaarheid van ons voedsel. Daarom roept een grote coalitie van boeren- en maatschappelijke organisaties samen met artsen, dierenartsen en natuurbeheerders iedereen in een tv campagne op om op 15 maart voor een gezond groenboerenland te stemmen.

Kijk hier de tv-boodschap!

Vanwege voedselzekerheid, klimaatverandering, biodiversiteitsverlies, dierenwelzijn en de teloorgang van de boerenstand, is een voedseltransitie nodig. De feiten die aantonen dat die omslag onontkoombaar is, stapelen zich op. De landbouw zal binnen ecologische grenzen moeten gaan opereren. Dat dat kan bewijzen biologisch, biodynamisch en agro ecologisch werkende boeren al sinds tientallen jaren. Maar we hebben wel een overheid nodig die zorgt dat duurzaam boeren wordt beloond, zodat steeds meer boeren kunnen overstappen op mens, milieu en diervriendelijke landbouwmethodes. Aangezien de provincies en Waterschappen veel verantwoordelijkheid dragen voor het platteland, de natuur en het water, zijn de provinciale- en waterschapsverkiezingen erg belangrijk!

Genoeg te kiezen!

In deze tv-commercial spreken een aantal ondersteuners van het Groenboerenplan (boeren, (dieren)artsen, wetenschappers, natuurbeheerders, burgers) zich uit om richting de verkiezingen te stemmen voor de partijen die de problemen durven aanpakken. En niet op de partijen die de grote milieu, klimaat en gezondheidsproblemen al jarenlang laten door sudderen, bagatelliseren of zelfs ontkennen. En dan valt er nog genoeg te kiezen!

Crowdfunding ‘help mee voor een Groenboerenboodschap op tv’

De Groenboerenbeweging ontvangt geen gelden uit de agro-industrie, wij staan voor een breed maatschappelijk belang en daarom wordt deze tv spot dankzij crowdfunding van burgers via social media en op tv worden uitgezonden. In de eerste 5 dagen werd al 9.000 euro opgehaald voor zendtijd. Help je ook mee aan de #groenboerenboodschap vaker op tv? Doneer dan via: www.groenboerenplan.nl.

Gerelateerd nieuws

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

Over ons

Een gezonde aarde, een gezonde voeding en een gezonde economie. Dat is waar BD Grondbeheer voor staat. Met schenkgelden en eeuwigdurende obligaties maken wij landbouwgrond vrij en verpachten die langjarig en zonder winstoogmerk aan natuurvriendelijke boeren en tuinders.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

*=verplicht

Volg ons op:

Contact

BD Grondbeheer 0343-712080 info@bdgrondbeheer.nl

Postadres

Diederichslaan 25 3971 PA Driebergen

NL32 TRIO 0198 4861 97 t.n.v. BD Grondbeheer te Driebergen