Met aankoop De Kleine Aarde blijft 50 jaar oud gedachtegoed behouden

help een alt

Boxtelaar Geert van der Veer is vanuit Herenboeren Nederland de grondlegger van dit duurzame initiatief op het terrein van De Kleine Aarde en is mede-oprichter van Stichting De Plaatsen. Het levert een bijdrage aan de voedseltransitie door bestaande en nieuwe boeren actief te ondersteunen bij het maken van hun individuele businessplan met een toekomstbestendige bedrijfsvoering: natuur gedreven, sociaal verbonden en economisch gedragen. Zij trekken daarbij samen op met specialisten, burgers, wetenschappers, kunstenaars, financiers en ketenpartners. Stichting De Plaatsen ziet in De Kleine Aarde een meer dan geschikte locatie om het plan voor Plaats De Kleine Aarde tot bloei te laten komen. “Het is een unieke kans voor Boxtel om deze ontwikkeling te faciliteren’, zegt wethouder Van Laarhoven.

Duurzame ambitie
De doelstelling van Plaats De Kleine Aarde past in de duurzame en innovatieve ambitie die de gemeente voor de invulling van De Kleine Aarde gesteld heeft in het beleidsakkoord ‘Samen aan de slag’. In 1972 was de oorspronkelijke doelstelling van De Kleine Aarde ook educatief in de vorm van een ‘proefboerderij van een nieuwe wereld’ gericht op onder meer alternatieve vormen van energie en biologische landbouw. Met dit nieuwe plan wordt het gedachtegoed - dat nog altijd actueel is - in ere gehouden. Wethouder Van Laarhoven: “Dit is een prachtige ontwikkeling voor de gemeente Boxtel. Dit initiatief past perfect in de duurzaamheidsambitie van onze gemeente en is een mooie ontwikkeling waarin een van onze parels “De Kleine Aarde” behouden blijft.”

Stichting BD Grondbeheer
De nieuwe eigenaar van De Kleine Aarde is Stichting BD Grondbeheer. Zij geven De Kleine Aarde vervolgens langdurig in erfpacht uit aan Stichting De Plaatsen voor realisatie van Plaats De Kleine Aarde. BD Grondbeheer staat bekend om hun bijdrage aan duurzaam Nederland. Sinds 1978 koopt zij grond (met eventuele opstallen) en geeft deze in (erf)pacht uit ten behoeve van duurzame landbouw voor de lange termijn (7 generaties).

Gerelateerd nieuws

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

Over ons

Een gezonde aarde, een gezonde voeding en een gezonde economie. Dat is waar BD Grondbeheer voor staat. Met schenkgelden en eeuwigdurende obligaties maken wij landbouwgrond vrij en verpachten die langjarig en zonder winstoogmerk aan natuurvriendelijke boeren en tuinders.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

*=verplicht

Volg ons op:

Contact

BD Grondbeheer 0343-712080 info@bdgrondbeheer.nl

Postadres

Diederichslaan 25 3971 PA Driebergen

NL32 TRIO 0198 4861 97 t.n.v. BD Grondbeheer te Driebergen