"Een win-win-win voor vandaag en voor de toekomst"

help een alt

“Ik had nog nooit van zo’n slim concept gehoord,” zegt Monique van Orden over de eeuwigdurende obligaties van BD Grondbeheer.

“Het is een win-win-win voor vandaag en voor de toekomst. Voor de rest van mijn leven heb ik verbinding met een stukje grond waar ik jaarlijks rente over krijg. Landbouwgrond, die onbetaalbaar is geworden, komt beschikbaar voor natuur- vriendelijke boeren. En ik kan de obligaties heel simpel nalaten aan mijn kinderen. Zij hoeven alleen even hun naam door te geven aan BD Grondbeheer.” Omdat Monique twee kinderen heeft, kocht ze twee eeuwigdurende obligaties: “Als er ooit klein- kinderen komen, dan koop ik er ook één voor hen. Van de rente kunnen ze dan jaarlijks een kopje koffie van oma drinken.”

Samen met haar man fietst Monique elke maand door een provincie: “We zien dat er heel veel landbouwgrond in Nederland is. Helaas liggen de meeste landerijen er doods bij met monoculturen van maïs en productiegras. Dat is echt vreselijk om te zien, daar moet ik bijna van huilen. Met grond kun je juist zoveel doelen bereiken: schone lucht, schoon drinkwater, biodi- versiteit. Hoe je de grond gebruikt, geeft aan hoe je met de toekomst omgaat. Het is belangrijker dan ooit dat er veel natuur- vriendelijke boeren kunnen starten.”

Gerelateerd nieuws

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

Over ons

Een gezonde aarde, een gezonde voeding en een gezonde economie. Dat is waar BD Grondbeheer voor staat. Met schenkgelden en eeuwigdurende obligaties maken wij landbouwgrond vrij en verpachten die langjarig en zonder winstoogmerk aan natuurvriendelijke boeren en tuinders.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

*=verplicht

Volg ons op:

Contact

BD Grondbeheer 0343-712080 info@bdgrondbeheer.nl

Postadres

Diederichslaan 25 3971 PA Driebergen

NL32 TRIO 0198 4861 97 t.n.v. BD Grondbeheer te Driebergen