Henk en Hillie Bunskoek na 42 jaar hun levenswerk door

help een alt

Eind december geven Henk en Hillie Bunskoek na 42 jaar hun levenswerk, de biodynamische tuinderij De Zonnehorst in Punthorst, door aan de volgende generatie. Het bedrijf gaat door onder leiding van Giuseppe Secchi. Afgelopen zaterdag namen Henk en Hillie al afscheid van een deel van de klanten. Het werd een speciale dag met veel mooie gesprekken en bijzondere ontmoetingen.

De zoektocht naar een overnamekandidaat vergde een lange adem. "Verschillende keren dachten we dat het rond was, maar dit lukte uiteindelijk niet. Giuseppe is hier als stagiair begonnen, ging vervolgens officieel bij ons aan de slag en gaf op een gegeven moment aan dat hij het eigenlijk wel over wilde nemen. Toch bijzonder wanneer een jonge gast van 24 jaar dat zegt. Nu is hij 29 jaar en we hebben er een heel goed gevoel over."

Officieel hebben Henk en Hillie het bedrijf helemaal overgedragen aan BD Grondbeheer. Giuseppe is de pachter en koopt de opstallen, waarvoor hij opstalrechten betaalt aan de stichting. "We zijn heel blij met deze constructie en dat we het toch voor elkaar hebben gekregen. We hadden het uiteraard heel vervelend gevonden als er weer een gangbare boer met kunstmest overheen zou gaan. Dankzij BD Grondbeheer hebben we de garantie dat het bedrijf biodynamisch blijft."

Het opruimen van het huis dat ze 40 jaar geleden hebben gebouwd is in volle gang. Het echtpaar gaat in een huisje in het bosrijke IJhorst in het Reestdal wonen. "Het is 6,5 kilometer lopen door het bos naar De Zonnehorst. Dus we kunnen gewoon klant blijven en we zitten middenin de natuur, de eekhoorntjes lopen door onze tuin. We zijn er heel blij mee. De komende weken werken we nog gewoon in de winkel en op 31 december stopt het voor ons officieel."

Gerelateerd nieuws

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

Over ons

Een gezonde aarde, een gezonde voeding en een gezonde economie. Dat is waar BD Grondbeheer voor staat. Met schenkgelden en eeuwigdurende obligaties maken wij landbouwgrond vrij en verpachten die langjarig en zonder winstoogmerk aan natuurvriendelijke boeren en tuinders.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

*=verplicht

Volg ons op:

Contact

BD Grondbeheer 0343-712080 info@bdgrondbeheer.nl

Postadres

Diederichslaan 25 3971 PA Driebergen

NL32 TRIO 0198 4861 97 t.n.v. BD Grondbeheer te Driebergen