Koeiendans op biodynamische boerderij Veld en Beek in Doorwerth. Bekijk het filmpje!

help een alt

Afgelopen zaterdag 18 maart was het droog en zonnig. Een ideale dag voor melkveehouders Marlijn Wieringa en Jelmer Zandbergen om na de winterperiode de staldeuren weer voor het eerst te openen. De 50 melkkoeien stapten achter elkaar naar buiten. De mensen waren massaal toegestroomd om de koeiendans te aanschouwen. Vlak buiten de stal maakten sommige koeien al wat sprongetjes. Eenmaal in het weiland kreeg de hele kudde de kolder in de kop en maakten bijna alle dieren grote vreugdesprongen. De koeiendans duurde – helaas voor de ruim 500 toeschouwers – maar kort want al na een kwartier vonden de koeien het gras lekkerder dan het dansen.

Dat de koeien en kalfjes van Veld en Beek al zo vroeg in het voorjaar naar buiten gaan en de hele zomer in het veld grazen is één van de kenmerken, die Veld en Beek zo waardevol maakt. Het is immers op lang niet alle boerderijen in Nederland meer vanzelfsprekend. Vandaar dat Veld en Beek alle leden van de consumentenvereniging uitnodigt om bij dit heugelijke en vrolijke moment aanwezig te zijn. Tevens hebben Veld en Beek en stichting BD Grondbeheer dit mooie moment aangegrepen om de donatie-actie voor 'vrije grond' voor Veld en Beek over het voetlicht te brengen.

Vrije grond voor Veld en Beek
De landbouwgrond van Veld en Beek is het fundament van de mooie boerderij. Dankzij de grond worden ruim 3400 huishoudens in de regio voorzien van het op de boerderij geproduceerde voedsel: zuivel, groente, vlees, brood, fruit. Tegelijkertijd is de landbouwgrond de basis voor een schone leefomgeving met een mooi landschap en grote biodiversiteit. Deze rijkdom wordt nu veiliggesteld voor toekomstige generaties. Hoe? Door de landbouwgrond met donaties 'vrij' te kopen en onder te brengen bij BD Grondbeheer. Deze stichting garandeert dat de grond voor altijd biodynamische landbouwgrond blijft met aantrekkelijke voorwaarden voor de boeren. Doet u ook mee? Er is al een mooi begin gemaakt, kijk hier.

Filmpje
In samenwerking met de boeren van Veld en Beek heeft BD Grondbeheer een filmpje van de koeiendans gemaakt. De grond waarop de koeien dansen en grazen wordt veiliggesteld voor de toekomst.

Gerelateerd nieuws

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

Over ons

Een gezonde aarde, een gezonde voeding en een gezonde economie. Dat is waar BD Grondbeheer voor staat. Met schenkgelden en eeuwigdurende obligaties maken wij landbouwgrond vrij en verpachten die langjarig en zonder winstoogmerk aan natuurvriendelijke boeren en tuinders.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

*=verplicht

Volg ons op:

Contact

BD Grondbeheer 0343-712080 info@bdgrondbeheer.nl

Postadres

Diederichslaan 25 3971 PA Driebergen

NL32 TRIO 0198 4861 97 t.n.v. BD Grondbeheer te Driebergen