Dit zijn ze! Onze nieuwe Aardperen

help een alt

In een samenwerking met Stichting De Plaatsen Nederland en Brabants Bodem gaat Aardpeer, Samen voor Grond, in het Van Gogh Nationaal Park deze vier boeren ondersteunen met toegang tot grond! Zodat zij de omgeving een stukje mooier, gezonder en beter kunnen maken.

Met trots stellen we ze aan je voor:

Herenboeren de Langstraat
Dit vrolijke stel is het bestuur van Herenboeren de Langstraat! Een hele warme groep mensen die in de Langstraat (rondom Waalwijk) willen landen met hun boerderij. Daarvoor zijn ze nu op zoek naar grond. Daar helpen we ze maar al te graag bij! Benieuwd naar wat ze allemaal van plan zijn? Lees hier meer over deze Herenboerderij!

Sander & Maaike - De Buitenbrigade
Denk je aan de Buitenbrigade dan denk je aan Sander en Maaike. Deze twee pioniers brengen je terug in verbinding met de natuur. Dat doen ze door het bouwen van hun modulaire boerderij, met in het centrum de tuinderij gecombineerd met agroforestry en vee. Maar wat het nog bijzonderder maakt is dat Maaike haar praktijk van de buitenpsychologie Mind My Nature gaat combineren met de plek die ze gaan creëren. Zo verbinden ze mens en natuur. Benieuwd naar alle plannen? Lees hier meer over de Buitenbrigade.

Familie Linschoten - De Doortjeshoeve
Ontmoet de familie Linschoten, deze gepassioneerde biologische melkboeren zijn op zoek naar een extra stuk land. Al jaren ondernemen ze deels op het land van anderen, dit kost veel tijd en is helemaal niet praktisch. Pas als ze deze losse stukken in eigen langdurig beheer hebben kunnen ze met zorg de omgeving gezond houden. Daar helpen we ze graag bij! We gingen bij ze langs, lees hier het interview!

Anouk & Lucien - Het Diessens Broek
Dit zijn Anouk en Lucien samen met hun dochter Juul. Zij bouwen hard aan een kenniscentrum voor agroforestry, in combinatie met hun 20 koeien. Het kenniscentrum moet de broedplaats worden voor collega boeren om te leren, geïnspireerd te worden en te doen! Nu alleen nog die 20ha extra grond, waarmee ook de rest van hun prachtige plannen gerealiseerd kunnen worden! Lees hier meer..

Momenteel zijn we deze nieuwe Aardperen aan het klaarstomen om na de zomer een nieuwe financieringsronde te doen. Daarover later meer!

Aardpeer, Samen voor Grond, is een initiatief van BD Grondbeheer, Herenboeren NL, Wij.land en Triodos Regenerative Moneycentre.

An image without an alt-tag, notify our admins!
An image without an alt-tag, notify our admins!
An image without an alt-tag, notify our admins!
An image without an alt-tag, notify our admins!

Gerelateerd nieuws

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

Over ons

Een gezonde aarde, een gezonde voeding en een gezonde economie. Dat is waar BD Grondbeheer voor staat. Met schenkgelden en eeuwigdurende obligaties maken wij landbouwgrond vrij en verpachten die langjarig en zonder winstoogmerk aan natuurvriendelijke boeren en tuinders.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

*=verplicht

Volg ons op:

Contact

BD Grondbeheer 0343-712080 info@bdgrondbeheer.nl

Postadres

Diederichslaan 25 3971 PA Driebergen

NL32 TRIO 0198 4861 97 t.n.v. BD Grondbeheer te Driebergen