Christine brengt een ode aan de aarde met haar nalatenschap

help een alt

Christine Cornelius (1947) was kunstgeschiedenis- en theaterdocent op de Vrijeschool in Amsterdam. Sinds ze met pensioen is, geeft ze haar kennis en ervaring door. Zo heeft ze op steenworp afstand van haar dijkhuis in Amsterdam-Noord samen met anderen Vrijeschool Kairos en Kairos Tiener College opgericht. Tevens coacht en inspireert zij leerkrachten wereldwijd.

In het jaar dat ze 75 jaar werd, hebben zij en haar man hun testament opgemaakt. Ze stelden elkaar de vraag: “Wie zijn onze kinderen als je geen kinderen hebt? Onze twee abstracte kinderen zijn Waldorfie en Grondberia, oftewel de Vrijeschool en BD Grondbeheer. Met onze nalatenschap steunen wij de ontwikkeling van de vrije pedagogie en biodynamische landbouw. Het zijn twee onderwerpen waar wij liefde voor voelen en waar mijn ouders zich ook mee verbonden hadden. Toen ik kind was, bracht mijn moeder op de fiets het biodynamische Loverendale brood uit Zeeland in Eindhoven rond. Zij heeft mij laten zien dat je met kleine stapjes iets groots kunt bereiken.”

“Nalaten aan BD Grondbeheer heeft eeuwigdurend invloed. Dat voelt voor ons als goed rentmeesterschap. Het is toch een bizarre situatie dat jonge boeren geen land meer kunnen vinden omdat grond commer- cieel en onbetaalbaar is geworden? Ook mensen die kinderen hebben kunnen nalaten aan een abstract kind waar ze liefde voor voelen.”

Breng net als Christine een ode aan de aarde met je nalatenschap
BD Grondbeheer is als ANBI vrijgesteld van erfbelasting dus een nalatenschap komt 100% ten goede aan het verwerven van grond voor natuurvriendelijke boeren. Een testamentaire schenking moet worden opgemaakt bij een notaris, waarbij je twee keuzes hebt:

  • Legaat: je laat een bepaald bedrag of een bepaalde zaak (bijvoorbeeld een huis) na.
  • Erfstelling: je benoemt BD Grondbeheer geheel of gedeeltelijk tot je erfgenaam.

Wil je meer informatie over nalaten aan BD Grondbeheer? Neem dan contact op met onze penningmeester Tom Waller, t.waller@bdgrondbeheer.nl of kijk hier voor meer info.

Gerelateerd nieuws

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

Over ons

Een gezonde aarde, een gezonde voeding en een gezonde economie. Dat is waar BD Grondbeheer voor staat. Met schenkgelden en eeuwigdurende obligaties maken wij landbouwgrond vrij en verpachten die langjarig en zonder winstoogmerk aan natuurvriendelijke boeren en tuinders.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

*=verplicht

Volg ons op:

Contact

BD Grondbeheer 0343-712080 info@bdgrondbeheer.nl

Postadres

Diederichslaan 25 3971 PA Driebergen

NL32 TRIO 0198 4861 97 t.n.v. BD Grondbeheer te Driebergen