Extra schijnwerpers op de bodem tijdens toekomst zaaien

help een alt

Op zaterdag 9 oktober heeft Farm Brothers samen met BD-Grondbeheer op de Naoberhoeve een stuk grond ingezaaid. Dit gebeurde in het kader van het evenement Toekomst Zaaien, wat op meerdere locaties door het hele land plaatsvond. "Een heel passende locatie hiervoor, aangezien Farm Brothers onlangs 1000 vierkante meter grond op de Naoberhoeve vrij heeft gekocht via Stichting BD-Grondbeheer. Dit met de aankoop van 13 eeuwigdurende obligaties", vertelt Tjebbe van Meeteren namens Farm Brothers. Hij geeft aan dat er veel animo was voor de actie. "We zijn meer dan trots om met zo'n 50 mensen een mooi stuk grond in te zaaien met wintertarwe en klaprozen. Als merk kunnen we op deze manier een tastbaar verschil maken."

Winkelactie

Met ieder verpakt pakje koek redt Farm Brothers samen met Stichting BD Grondbeheer 12 vierkante centimeter landbouwgrond. Er loopt momenteel ook een winkelactie in de boerderijwinkel van de Naoberhoeve in het Drentse Echten, waarmee ze hopen de oppervlakte van 1000 vierkante meter minstens te gaan verdubbelen. Iedereen die in de Naoberhoeve boerderijwinkel 6 euro schenkt voor 1 vierkante meter vrije grond krijgt een pak koekjes van Farm Brothers cadeau. Men kan ongelimiteerd meedoen.

Bodemrevolutie

Rondom het daadwerkelijke zaaien was er volop vermaak voor de aanwezig kinderen. De volwassenen kregen van Gerlof Pronk van Naoberhoeve uitleg over hoe een biodynamische boerderij werkt, en hoe alles wat erin kruipt, kriebelt, groeit en bloeit een rol heeft. David Borghouts van BD Grondbeheer vertelde over hoe we samen de landbouwgrond in Nederland gezond kunt houden. Farm Brother Herman deelde hoe hij met een koekjesbedrijf een bodemrevolutie wil beginnen. Daarna werd één lange rij gevormd en kon het zaaien beginnen. Na afloop van de actie is een bord neergezet bij de Naoberhoeve waarop staat dat er graan voor Farm Brothers is ingezaaid.

Over Toekomst Zaaien

Toekomst Zaaien kon dit jaar op zeven verschillende plekken. Het initiatief 'Sowing the Future' was een idee van Ueli Hurter en Peter Kunz, een Zwitserse biodynamische boer en een zaadveredelaar. In 2006 nodigden ze mensen in de buurt uit om te komen helpen wintergraan te zaaien en het werd een groot succes. Het was een goede manier om mensen kennis te laten maken met biodynamische landbouw en ze te betrekken bij de bron van hun voedsel. Ueli en Peter zochten ook steun om iets te doen tegen de monopolisering en patentering van zaden door grote bedrijven. Sowing The Future wordt in steeds meer landen georganiseerd, in Nederland wordt het georganiseerd door de Stichting Demeter en haar partners.

Gerelateerd nieuws

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

undefined logo

Over ons

Een gezonde aarde, een gezonde voeding en een gezonde economie. Dat is waar BD Grondbeheer voor staat. Met schenkgelden en eeuwigdurende obligaties maken wij landbouwgrond vrij en verpachten die langjarig en zonder winstoogmerk aan natuurvriendelijke boeren en tuinders.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

*=verplicht

Volg ons op:

Contact

BD Grondbeheer 0343-712080 info@bdgrondbeheer.nl

Postadres

Diederichslaan 25 3971 PA Driebergen

NL32 TRIO 0198 4861 97 t.n.v. BD Grondbeheer te Driebergen